Orättvis förlust mot FC Höllviken

Publicerad 3 oktober 2016 09:31

Trots ett stort spelövertag och mängder av målchanser så förlorade PB med 2-1 mot FC Höllviken. Att fotboll inte alltid är rättvist fick laget erfara under lördagseftermiddagen.

Gästerna från Malmö tog tag i taktpinnen direkt och efter några minuter skapade man två farliga målchanser efter varandra, dock utan någon utdelning. Efter knappa tio minuter så fick lagkaptenen Baris Hümmet lämna Höllvikens IP i ambulans efter att ha fallit olyckligt på sin vänstra axel. Ett tråkigt avbräck men Prespa Birlik fortsatte trumma på och skapa chanser, men Höllvikens målvakt gjort nog ett utav sitt livs bästa matcher.  I matchminut 18 borde PB haft en straff efter en solklar hands, märkligt nog friade domaren Joakim Östling i den situationen.

Istället var det hemmalaget som turligt nog tog ledningen i matchens 28:e minut. Gabriel Frimpong lyckades inte rensa bort bollen i eget straffområde, en boll som studsade på en hemmaspelare och sakta rullade in vid Paulinus Dorzias vänstra stolpe. Fyra minuter senare blev det även 2-0 efter en hörna som hittade en Höllviken-spelare vid bortre stolpen. Omarkerad bredsidade han in bollen i mål med en volley.

Efter flera farliga frisparkar lyckades frisparkskungen Bovar Karim till slut att sätta dit 2-1 i matchens 73:e minut. Under matchens sista kvart var det ett massivt tryck mot hemmamålet och trots ett friläge och en stolpträff kom det tyvärr aldrig någon kvittering.

Meysam Javan om matchen:
– Tycker synd om killarna idag. Vi spelade bra och skapade mängder av målchanser men oturen grinar oss verkligen i ansiktet. Men vi kan inte gräma oss över detta utan får fortsätta kämpa. Där är fortfarande femton poäng kvar att spela om och om vi vinner mot Husqvarna på lördag så tror jag att vi fixar detta.
 
Nästa match spelas alltså nu på lördag då Prespa Birlik tar emot Husqvarna FF på Malmö Stadion, avspark 15:00.

Klicka här för matchfakta.