Inför Prespa Birlik - Husqvarna FF

Publicerad 7 oktober 2016 17:32

Sommaren och värmen har lämnat Malmö för denna gång. Hösten har gjort entré och vi är nu inne i slutspurten av seriespelet i Div 1 Södra. Det har varit oerhört jämnt sedan start och det kommer det säkerligen vara fram tills den sista omgången som spelas den 5 november då allt lär avgöras. För Prespa Birliks del har det varit en tuff höst och man slåss med näbbar och klor för att säkra kontraktet inför nästa år.

– Som jag sagt tidigare så ger vi oss aldrig. Där är fortfarande 15 poäng kvar att spela om och vår uppgift är att göra allt för att plocka så många vi kan och sen får vi se vart vi hamnar när vi skall summera tabellen den 5 november, säger tränaren Meysam Javan.

Imorgon tar man emot Husqvarna FF på Malmö Stadion, ett lag som blandat och gett denna säsong. Inför morgondagens match ligger man på en sjunde plats med tjugosju inspelade poäng på kontot, fyra fler än Prespa Birlik. Mötet i våras i Jönköping slutade med en 2-1 seger för Malmölaget och Meysam Javan minns matchen väl.

– Det var tidigt på säsongen, en match där vädret visade alla sina sidor. Nämen det var en tuff match på en tung plan. Edafe Egbedi avgjorde med fem minuter kvar och vi fick kämpa hårt för den vinsten, vilket vi kommer få göra imorgon också om vi vill ta tre poäng.

I förra mötet mot FC Höllviken så ägde vi stora delar av matchen men förlorade ändå. Vad talar för en vinst imorgon?
– Jag har nog aldrig varit med om något liknande. Vi hade allt, både spel och målchanser. Men ibland vill inte bollen in. Killarna gav allt och jag tror att vi kan upprepa något liknande imorgon. Vi har ett bra självförtroende och en glädje i truppen som vi saknade för några veckor sedan, avslutar Meysam Javan.

KSF PRESPA BIRLIK - HUSQVARNA FF

När: Lördag 8 oktober kl. 15.00
Var: Malmö Stadion
Hur: Ses på plats, var där och stötta Prespa Birlik. I övrigt kan matchen ses på Prespa Birlik Play, klicka här för att beställa matchen.
Truppen:
Nicolas Polakof, Paulinus Dorzia
Emmanuel Okine, Adriano Kalisiak, David Abaya, Rudolf Mamoka, Hannes Cederholm, Philip Milenkovic, Nathaniel Oseni, Firat Sahan, Bovar Karim, Gabriel Frimpong, Umar Ahmed, Edafe Egbedi, Kristian Legiec, Jermaine Udumaga, Sadat Karim, Renad El Jerbi
Domare: Adam Ladebäck, Visby