Prespa Birlik bröt förlusttrenden

Publicerad 9 oktober 2016 12:35

Efter fyra raka matcher utan poäng så kunde Prespa Birlik bryta den negativa förlusttrenden när man under lördagseftermiddagen spelade 2-2 (1-1) mot Husqvarna FF. En poäng som kan visa sig viktig i slutändan.

– Redan förra veckan märkte vi en positiv förändring och idag tycker jag att vi höjer oss ännu ett snäpp och med facit i hand borde vi nog ha fått med oss alla tre poäng. Tycker vi är det bättre laget sett över 90 minuter även om vi spelade med en man mindre i nästan 80 minuter, sa Christian Lind efter matchen.

Yttermittfältaren Umar Ahmed som inledde piggt fick syna det röda kortet tidigt i matchen. Ändå var det hemmalaget som styrde och ställde på Malmö Stadion. Och efter dryga halvtimmen så kunde målmaskinen Sadat Karim ge PB ledningen med 1-0 på en säkert slagen straff som Edafe Egbedi ordnat. En ledning som knappt höll i 10 minuter då gästerna fick kvittera strax innan pausvilan.

Efter en välbehövlig vila kom dem vitklädda spelarna ut med ny energi och skapade ett par riktigt farliga målchanser direkt i inledning på andra halvlek. Var det inte stolpen och ribban som var i vägen så var det gästernas målvakt som räddade. Husqvarna började äta sig in i matchen sakta men säkert utan att kunna skapa något farligt framåt. Men åter igen var det Sadat Karim som gav sitt lag ledningen i matchens 71:a minut (hans 12:e mål för i år), framspelad av Kristian Legiec.

Tyvärr höll inte ledningen speciellt länge denna gång heller. Sex minuter senare kunde Husqvarna kvittera till 2-2 efter en missbedömning av PB:s målvakt Paulinus Dorzia.

– Vi visar en härlig karaktär och viker inte ner oss trots den tidiga utvisningen i matchen. Killarna gav verkligen allt och det var synd att vi inte fick med oss alla poäng. Nu får vi vila imorgon sen börjar vi fokusera och ladda inför den tuffa bortamatchen mot Oddevold nästa söndag, avslutar Christian Lind.

Klicka här för matchfakta.