Udumaga stor matchhjälte mot Oddevold

Publicerad  17 oktober 2016 07:32

Äntligen så kom den, den efterlängtade segern som vi gått och väntat på. Redan i matchen mot Höllviken kunde vi se ett Prespa Birlik som kämpade hårt för en seger och var det bättre laget, trots det förlorade man med 2-1. I förra veckans hemmamatch mot Husqvarna var det samma visa. PB dominerade på alla plan men fick bara med sig en poäng. Men igår kväll kom den så, en välförtjänt 1-0 seger mot tabellfemman IK Oddevold.

– Det var en mycket viktig trepoängare och vi var verkligen pressade att vinna då flera av konkurrenterna som spelade före oss hade vunnit sina matcher. Tycker killarna visade ett stort mod och tålamod matchen igenom, sa en mycket glad Meysam Javan efteråt.
 
Det var hemmalaget som startade matchen bäst och hade en hyfsad chans att ta ledningen i matchens tionde minut, men Dorzia var bra med och kunde göra en fin räddning. Därefter så åt Prespa Birlik in sig i matchen och kunde med sitt kortpassningsspel föra spelet. Första halvleks bästa chans skapade gästerna från Malmö. Det var Emmanuel Okine som från nära håll prickade trävirket.

Matchens andra halvlek var något jämnare spelmässigt och 0-0 såg ut att bli slutresultatet. Men inbytte duon Ahmad Mohamad och Jermainge Udumaga ville något annat. Då matchklockan visade 90+2 kom en långboll in mot Oddevolds straffområde, Ahmad Mohamad vann en nickduell och bollen damp ner framför fötterna på Jermaine Udumaga som från nära håll inte gjorde något misstag.

– En obeskrivlig känsla när domaren blåste av matchen, vi har verkligen jobbat hårt för att vinna men bollen har inte studsat vår väg i dem tidigare matcherna. Idag tycker jag att vi vinner fullt rättvist och att göra ett matchavgörande mål på stopptid känns underbart. Nu ska jag in och fortsätta fira med killarna i omklädningsrummet, sa den lycklige matchhjälten Jermaine Udumaga.

Detta var alltså en viktig trepoängare för Prespa Birlik som nu fortsätter jakten på att säkra div 1-kontraktet. I nuläget är det hela sju lag som är inblandade i bottenstriden och på lördag är det nykomlingsmöte på Malmö Stadion då Tvååkers IF kommer på besök.

Klicka här för matchfakta.