Smärtsam förlust mot Tvååkers

FOTO: JESPER HALLBERG FOTO: JESPER HALLBERG

Publicerad 23 oktober 2016 22:14

Prespa Birlik har haft oerhört svårt att vinna på hemmaplan. Under lördagen inkasserade man sin femte förlust för i år när Tvååkers IF vann med 1-0 på Malmö Stadion.
Ologiskt eller oskärpa? Det kan diskuteras fram och tillbaka men Prespa Birlik saknade i alla fall inte målchanser för att döda matchen redan under den första kvarten.

Tvååkers taktik var tydlig redan direkt vid avspark. Parkera bussen och vänta på kontringslägen för att såra hemmalaget.
Och den taktiken lyckades man väl med. Tvååker-spelaren Jakob Adolfsson blev stor matchhjälte när han i matchens 86:e minut iskallt placerade bollen bakom Paulinus Dorzia i hemmamålet. Och jo, målet kom efter en kontring efter att PB tryckt upp allt man hade för att avgöra matchen.

– Vi förtjänade att vinna till tusen procent, men vi kan inte tycka synd om oss själva utan vi måste reda ut det här nu, sa tränaren Meysam Javan efter slutsignalen.

Efter söndagens matcher så är det fortfarande en jämn historia i bottenstriden. Inför dem två återstående matcherna ligger Prespa Birlik på en kvalplats och det är sex lag som slåss om nytt kontrakt.

– Det är två finaler kvar och jag tror att både topp och bottenstriden kommer att avgöras i sista omgången den 5 november, avslutade Meysam Javan.

Prespa Birlik har kvar att möta Östers IF (b) och Mjällby AIF (h) innan tabellen skall summeras.

Klicka här för matchfakta.