Inför Öster - Prespa Birlik

Publicerad 28 oktober 2016 15:11

Säsongen börjar lida mot sitt slut och under lördagen väntar sista bortamatchen i årets Div 1 Södra. Prespa Birlik reser till Växjö för att spela mot serieledarna Östers IF. En match som hemmalaget jättegärna vill vinna för att säkra avancemanget till Superettan 2017.

– Det är en lika viktig match för dem som det är för oss. Alla i laget vet vad som gäller nu och vi måste hitta rätt nivå för att hota deras starka defensiv. Det är bara ut och köra, säger PB:s tränare Meysam Javan.

Den anrika klubben Öster har gjort en stark säsong och leder alltså serietabellen med två omgångar kvar. På hemmaplan har man inte förlorat alls och endast släppt in två mål på tolv matcher. Det är ingen lätt nöt Prespa Birlik har att knäcka under lördagseftermiddagen.

– Mot Öster måste man jobba stenhårt för dem är oerhört organiserade i alla lagdelar, det såg vi inte minst i 1-1 matchen hemma på Stadion. Vårt försvarsspel måste börja redan i anfallet och vi kommer ge allt för att störa dem, säger Meysam Javan.

När: Lördag 29 oktober kl. 16.00
Var: Myresjöhus Arena
Hur: Ses på plats, var där och stötta Prespa Birlik. I övrigt kan matchen ses på ÖIF Play, klicka här för att beställa matchen.
Truppen:
Nicolas Polakof, Paulinus Dorzia
Emmanuel Okine, Adriano Kalisiak, David Abaya, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Baris Hümmet, Firat Sahan, Yakubu Akilu, Bovar Karim, Robert Al-Fattal, Gabriel Frimpong, Ilir Tahiri, Edafe Egbedi, Jermaine Udumaga, Sadat Karim, Isa Lundin
Domare: Fredrik Klitte, Helsingborg