Uddamålsförlust mot Öster

Publicerad 30 oktober 2016 21:48

Årets sista bortamatch mot seriesuveränen Östers If slutade med en 1-0 förlust. Det var hemmalaget som inledde piggast men trots att man skapade dem bästa målchanserna så försvarade sig Prespa Birlik väl och det skulle dröja till den tredje stopptidsminuten i första halvlek innan dem rödklädda kunde spräcka målnollan. På en hörna träffade man ribban med en nick och på returen träffade man den ännu en gång innan Firat Sahan tog bollen med handen. Domaren pekade på den vita punkten och Östers Kalle Lindblad gjorde inget misstag, 1-0 till Öster.

– Synd att vi får det målet emot oss precis innan paus, det var psykologiskt tungt. Men vi pratade i halvtid om att vi ändå var bra med i matchen och att vi skulle gå framåt för en kvittering i den andra, sade Meysam Javan.

Sagt och gjort. Prespa Birlik kom ut med en massa ny energi och man visade tydligt att man inte tänkt vika ner sig. Knappa tio minuter in i den andra halvleken kom dem vitkläddas bästa målchans i matchen. Det var yttern Edafe Egbedi som drev förbi sin motståndade och spelade in snett bakåt till Sadat Karim som hade ett bra läge, tyvärr fick han ingen bra träff på bollen. Någon minut senare testade Gabriel Frimpong ett långskott som hemmamålvakten gjorde en bra räddning på.

Prespa Birlik fortsatte att föra spelet och med kvarten kvar gjort man ett offensivt byte när man bytte ut vänsterbacken David Abaya och satte in Baris Hümmet som var tillbaka efter flera veckors skadefrånvaro. Gästerna från Malmö ville verkligen få med sig en poäng och tryckte på allt vad man hade, samtidigt blottade man sig bakåt och även Öster hade någon chans att utöka sin ledning. Stopptiden blev riktigt svettig men Öster kunde hålla undan och tyvärr blev det ingen poäng i Växjö.

Närmast väntar en ”vinna eller försvinna” match då man möter Mjällby AIF hemma på Malmö Stadion nu på lördag, avspark 14:00.

– Om vi inte lyckas vinna mot Mjällby förtjänar vi inte att vara kvar i division 1. Vinner vi har vi garanterat kval för att hålla oss kvar åtminstone. Men vi har inte allt i egna händer så det blir spännande, avslutar Meysam Javan.

Klicka här för matchfakta.