Inför Prespa Birlik - Mjällby AIF

Publicerad 4 november 2016 18:17

Sista träningspasset innan morgondagens hyperviktiga match mot Mjällby är avverkad och för första gången under 2016 har man alla spelare tillgängliga för spel. Vi möter upp Prespa Birliks tränare Meysam Javan i Malmö Stadions katakomber för att samtala om årets viktigaste match på Stadion.
 
Det har varit en lång och tuff säsong och imorgon väntar en avgörande match mot Mjällby, hur har ni förberett er för denna viktiga match?
– Vi har förberett oss som vanligt, väldigt noggrant. Alla i truppen är med på vad som gäller och nu väntar vi bara på att få springa ut på Stadion och ge Mjällby en tuff kamp.

Vad kan du berätta om motståndet som väntar er imorgon?
– Det är ett tufft lag att möta, dem har några spelare som vi måste hålla ett extra öga på, framförallt i deras offensiva omställningar. Men vi har studerat dem väldigt noga och förmedlat detta till alla spelare i truppen.

Även om Prespa Birlik vinner så är det inte säkert att man klarar att säkra div 1-kontraktet. Har ni pratat om det i truppen?
– Faktiskt inte. Vi fokuserar bara på oss själva, det är bara vårt egna resultat vi kan påverka. Vi ska se till att vinna och ta tre poäng sen får vi se hur långt det räcker helt enkelt.

Vilken typ av matchbild tror du vi får se imorgon?
– Jag tror det kommer vara jämnt och väldigt tajt. Gräsmattan kommer inte tillåta något skönlir precis, tror faktiskt att matchens avgörande sker de sista tio minuterna.
 
Imorgon vid kl. 16 får vi veta utgången.
Slut upp på Malmö Stadion och heja fram killarna till seger!


När: Lördag 5 november kl. 14.00
Var: Malmö Stadion
Hur: Ses på plats, var där och stötta Prespa Birlik. I övrigt kan matchen ses på Prespa Birlik Play, klicka här för att beställa matchen.
Truppen:
Paulinus Dorzia, Emmanuel Okine, Adriano Kalisiak, David Abaya, Ahmad Mohamad, Rudolf Mamoka, Hannes Cederholm, Baris Hümmet, Firat Sahan, Yakubu Akilu, Bovar Karim, Robert Al-Fattal, Gabriel Frimpong, Umar Ahmed, Edafe Egbedi, Kristian Legiec, Sadat Karim, Isa Lundin
Domare: Alexander Pavlovic, Göteborg