Degraderingen ett faktum för PB

FOTO: SENAD HONIC FOTO: SENAD HONIC
Publicerad 6 november 2016 15:07

Lördagen den 5 november 2016 kommer gå till historien som en trist dag för alla PB-älskare. Förlusten mot Mjällby (0-3) satte punkt för klubbens div 1-äventyr för denna gång vilket innebär att man nästa år kommer att spela i div 2.

– Det känns riktigt tomt just nu men det finns en morgondag också. Vi räckte inte till helt enkelt, nu får vi börja om från början och kämpa oss uppåt, sa tränaren Meysam Javan efter slutsignalen på Malmö Stadion.

Dem 727 åskådarna som tagit sig till Stadion hann knappt sätta sig ner innan gästerna tog ledningen i matchen genom ett självmål i den tredje minuten. Fyra minuter senare ökade man på till 2-0 genom Joel Nilsson, ett otagbart skott upp i krysset. Trots mardrömsstarten så försökte dem vitklädda etablera ett spel men den regntunga gräsmattan gav inte någon tillåtelse till det och man hade svårt att hota Mjällbys kompakta försvar. Med tio minuter kvar av första halvleken kom spiken i kistan när gästernas Joel Nilsson satte dit sitt andra mål för dagen.

Inför andra halvleken gjorde Prespa Birlik ett dubbelbyte för att försöka ändra matchbilden men närmare än några halvchanser kom man aldrig. Förlusten innebar att Mjällby klarade sig kvar i div 1 och PB får lämna för spel i div 2 nästa säsong.

– Mjällby är bättre än oss idag, jag vet inte vad mer jag ska säga. Slutar man näst sist i tabellen så finns det inga ursäkter. Men det har varit ett lärorikt år, säger Meysam Javan.

På frågan om Prespa Birliks framtid svarar Meysam Javan så här:

– Styrelsen ska sätta sig ner inom en snar framtid och prata om vi vill satsa vidare och i så fall hur, det är inte bara mitt beslut. Men det är många spelarkontrakt som går ut så vi får börja där.

Klicka här för matchfakta.