Freddy Borg klar för Prespa Birlik

Publicerad 6 december 2016 12:57

Rutinerade försvararen Freddy Borg, 33, är Prespa Birliks senaste nyförvärv.

– Freddy är en spelare som vi kommer ha väldigt stor nytta av med tanke på hans enorma rutin som fotbollspelare. En genuin vinnarskalle som ger 110 % både på träning och match. Vi är nöjda med att ha lyckats värva en spelare med hans meriter, säger en nöjd sportchef Jerry Nilsson.
 
33-årige Freddy Borg har som sagt massor av rutin och hans meritlista är lång. Karriären tog fart när MFF värvade honom 2001 som ersättare för Zlatan Ibrahimovic. Han lyckades inte riktigt slå igenom och lämnade för Höllvikens GIF där han spelade i två år innan Östers IF värvade honom. I Öster var han en tongivande spelare och gjorde 28 mål på 139 matcher under 2005-2011. 2012 drog flyttlasset söderut till Hansa Rostock i 2. Bundesliga där han mäktade med 5 mål på 14 matcher, där fick han också smeknamnet ”Bomber”. Han var även en sväng i Azerbajdzjan för ett par år sedan. Närmast kommer han från div 1-spel med FC Höllviken.
 
Som spelare beskrivs han som stark i närkampsspelet och bra med boll. I Prespa Birlik är han tänkt att spela som mittback men kan även spela som anfallare om det skulle behövas.
 
– Jag är glad över att ha fått denna chans och det är en stor utmaning som jag ser fram emot. Klubben och folket här har en stark vinnarmentalitet och jag ska med min rutin se till så att vi blir ett svårslaget lag nästa säsong, säger Freddy Borg.
 
Vi hälsar Freddy Borg varmt välkommen till Prespa Birlik!