Berghult och Okur nya assisterande i PB

Publicerad 10 januari 2017 18:53

Idag står det klart att Prespa Birliks huvudtränare Hannu Sirviö får två assisterande tränare vid sin sida. Det är den tidigare PB-bekante Ercan Okur, 34, och Esbjörn Bergult, 45, som tillsammans med Hannu Sirviö skall leda laget under 2017.

– Ercan Okur har varit i Prespa Birlik förr och har ett stort hjärta för klubben. Han ville gärna hjälpa till och det känns bra att ha en sådan kille som Ercan i vår tränarstab. Esbjörn Berghult vill mycket med sin tränarkarriär och har haft Hannu som mentor ett bra tag. Vi tror mycket på dessa tre herrar, säger sportchef Meysam Javan.

Alla som följt Prespa Birlik under åren vet vem Ercan Okur är. Han kom till klubben inför 2010 och var med om att ta upp PB från div 5 till div 2 på tre säsonger. Därefter var han sportchef innan han lämnade över uppdraget till Meysam Javan år 2015. Esbjörn Berghult var en stor talang som spelare och sprutade in mål som anfallare. Han har bland annat spelat för klubbar som, Landskrona Bois, IFK Sundsvall och MABI. Som tränare har han varit ansvarig för U19-lag på elitnivå och senast var han huvudtränare för Hyllie IK som han förde upp till div 3 under förra året.

Ercan Okur
Jag har tidigare varit huvudtränare i PB och var delaktig tillsammans med många andra, om den fantastiska resa vi gjorde från div 5 till div 2 på tre år. Vi får hoppas på en liknande effekt även denna gång! Jag har Prespa nära hjärtat och jag brinner för fotbollen i sig, vi har något nytt och väldigt spännande på gång.

Esbjörn Berghult
Prespa Birlik är en klubb som alltid vill uppåt och vågar ha en framträdande roll inom fotbollen. Jag har känt Hannu ett tag och när frågan dök upp så tackade jag ja direkt. Vi ser fram emot en spänningfylld säsong och det ska bli intressant att få jobba tillsammans med killarna i laget.

Prespa Birlik hälsar Ercan Okur och Esbjörn Berghult varmt välkomna till PB-familjen!