Pa Dembo Touray ny målvaktstränare

Publicerad 17 januari 2017 20:28

Idag står det klart att Djurgårdens tvåfaldige guldmålvakt Pa Dembo Touray, 36, blir Prespa Birliks nya målvaktstränare.

– Det är en legendarisk målvakt inom svensk fotboll och en fantastiskt härlig människa så vi är jätteglada över att han har skrivit på för oss, säger sportchef Meysam Javan.

Pa Dembo Touray vann två SM-guld med Djurgården under sina elva år i klubben (2000–2011). Efter det har han varit proffs i Sydafrika innan han flyttade tillbaka till Sverige och Vasalund. Efter en tid som målvaktstränare i Lidingö går nu karriären vidare i PB.

– Det känns jättekul. Jag har avslutat min aktiva karriär och nu vill jag ge tillbaka och det skall bli spännande att se vad vi kan åstadkomma här i Prespa Birlik. Jag vet att det är klubb som har stora ambitioner och det tilltalar mig, säger Pa Dembo Touray.

Touray flyttar till Malmö då hans familj bor i staden. Det senaste året har han flugit fram och tillbaka mellan Malmö och Stockholm, något han nu tröttnat på.

– Det har varit jobbigt att flyga så mycket och vara ifrån familjen. Det är bättre för mig att ha hela mitt liv här. När jag fick kontakt med Meysam kände jag att jag ville ha den här utmaningen, avslutar Touray.

Vi hälsar Pa Dembo Touray varmt välkommen till PB-familjen!