Storseger i årets första match

Publicerad 12 februari 2017 12:49

Under lördagen spelade Prespa Birlik årets första match borta mot  IFK Trelleborg. Matchen slutade med en 4-0 seger för dem vitklädda. Nyförvärvet Mohammad El Kayed presenterade sig direkt genom att göra två vackra mål.

– Känns kul att äntligen ha fått komma igång matchandet. Tycker vi gör en godkänd insats med många bra saker men såklart finns det en del att jobba med också, konstigt vore det nog med tanke på att det är ett helt nytt lag vi ska spela ihop, sade en hyfsat nöjd Hannu Sirviö efter att domaren blåst av matchen.

Prespa Birlik startade matchen med några fina kombinationer men hade svårt att komma till några riktiga avslut i början. Första halvlekens bästa målchans hade hemmalaget, men PB-målvakten Peter Nilsson var med på noterna och gjorde en fin benparad.

Det skulle dröja fram till minut 47 innan Prespa Birlik satte dit årets första mål. Och det var ingen mindre än klubbens senaste nyförvärv Mohammad El Kayed som hade varit på banan i två minuter som satte dit ledningsmålet. Ett fint skott alldeles intill målvaktens högra stolpe banade sedan väg för målkalaset. Prespa Birlik tog sedan över helt och håller och IFK Trelleborg hade svårt att hänga med det snabba passningsspelet, hemmalaget hade noll avslut i den andra halvleken.

I den 52:a minuten var det dags igen, denna gång var det Freddy Borg som satte dit sitt första mål för i år. 0-3 gjordes sedan av Tobias Malm innan Mohammad El Kayed satte spiken i kistan med sitt andra mål för dagen. En fint slagen frispark från cirka 30 meter som seglade upp i bortre krysset.

– Som sagt en godkänd insats, i det stora hela är vi nöjda. Vi gör fyra fina mål och framförallt tycker jag det är starkt att vi håller nollan i en sådan här match, viktigt för oss att lägga grunden till ett bra försvarsspel tidigt på säsongen, sa Hannu Sirviö.

Nästa träningsmatch spelas lördagen den 18 februari. Prespa Birlik möter då seriekonkurrenten Hässleholms IF på Österås IP, avspark 15:00.

IFK Trelleborg - KSF Prespa Birlik 0-4 (0-0)
Mål: 0-1 47' Mohammad El Kayed, 0-2 52' Freddy Borg, 0-3 54' Tobias Malm, 0-4 65' Mohammad El Kayed
Spelplats: Vångavallen
Publik: 46