Hässleholms IF - Prespa Birlik 0-3

Foto: John Friberg Foto: John Friberg

Publicerad 19 februari 2017 14:38

PB fortsätter att imponera under försäsongen, under lördagseftermiddagen slog man tillbaka seriekonkurrenten Hässleholms IF med 3-0 på bortaplan. Snabbt spel, fina spelkombinationer och högt presspel var det som lade grunden för årets andra seger. Även försvaret gjorde ett gediget jobb och man släppte inte till mycket bakåt.

– Första halvlek dominerar vi fullständigt tycker jag, många av dem unga killarna tar för sig och visar framfötterna mot ett lag som säkerligen kommer vara med och konkurrera om toppplatserna i årets seriespel, sade assisterande tränare Esbjörn Berghult efter matchen.

Det skulle dröja knappa sex minuter innan Prespa Birlik kunde jubla. Ledningsmålet gjordes av mittfältaren Victor Sköld, en distinkt nick som hemmamålvakten inte hade någon chans på.

I den 37:e minuten var det dags igen. Efter en hörna så landade bollen till slut hos mittbacken Robert Medvegy som slog till på volley och utökade ledningen till 2-0.

Den andra halvleken blev inte lika spännande då hemmalaget valde att backa hem och försöka spela på snabba omställningar men Prespa Birlik var med på noterna och den enda farliga chansen som Hässleholms IF skapade kunde PB:s målvakt, Peter Nilsson rädda med en högklassig benparad. Istället kunde PB stänga matchen med ett tredje mål i den 72:a minuten. Tobias Malm körde solo från halva plan och kunde från kortlinjen placera in bollen mellan målvakten och stolpen.

– Vi jobbar hårt som ett lag och killarna ska ha en stor eloge för det. Givetvis är vi långt ifrån vår fulla kapacitet och har en hel del kvar att jobba på men vi är nöjda med många bitar hittills, avslutar Esbjörn Berghult.

Nästa träningsmatch spelas söndagen den 26 februari. Prespa Birlik möter då det danska div 1-laget BK Avarta på  Espelundens Idrætsanlæg i Köpenhamn, avspark 13:20.

Hässleholms IF - KSF Prespa Birlik 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 6' Victor Sköld, 0-2 37' Robert Medvegy, 0-3 72' Tobias Malm
Spelplats: Österås IP
Publik: 56