BK Avarta - Prespa Birlik 2-0

Publicerad 27 februari 2017 08:07

Efter två raka vinster så blev det en 2-0 förlust i träningsmatchen mot danska BK Avarta. Det blev som man förutspådde på förhand en tuff och nyttig värdigmätare för dem vitklädda från Malmö.

– Idag mötte vi ett starkt och duktigt Avarta som av naturliga skäl ligger längre fram i sina förberedelser och det syntes väldigt tydligt i bolltempot, sade Hannu Sirviö efteråt.

Avarta som till vardags spelar i 2 division oprykningsspil, en grupp där dem två bästa lagen går upp till div 1 (Superettan-nivå i Sverige) var det bättre laget och vann välförtjänt.

Danskarna startade väldigt piggt och redan i matchens 9:e minut tog man ledningen med 1-0. Prespa Birlik åt sig sakta men säkert in i matchen och skapade 2-3 vassa chanser för att kvittera. Bästa läget hade anfallaren Freddy Borg som kom ensam med målvakten, men avslutet räddades utav hemmakeepern.

2-0 målet kom efter dryga tio minuter in i den andra halvleken. Prespa Birliks försvarare Magnus Carlsson gjorde ner en av hemmaspelarna och domaren pekade på 11-meters punkten. Straffen slogs högt upp och PB:s målvakt Peter Nilsson var chanslös.

– Det är bara till att lyfta på hatten och gratulera, dem var bättre helt enkelt. Detta var en nyttig match för oss då vi fick se vilka bitar vi behöver jobba mer med. Det skall dock inte förglömmas att vi gjorde många positiva saker också och dem skall vi fortsätta att förstärka, avslutar Hannu Sirviö.

Förlusten innebar årets första och nästa vecka fortsätter träningsmatchandet. På lördag spelar PB mot seriekonkurrenten IFK Malmö. Avspark 15:00 på Malmö Stadions konstgräs (plan 10)
 
BK Avarta - KSF Prespa Birlik 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 9´, 2-0 59´ (straff)
Spelplats: Espelundens Idrætsanlæg
Publik: 77