IFK Malmö - Prespa Birlik 1-0

Publicerad 5 mars 2017 12:44

Prespa Birlik åkte på andra raka förlusten under försäsongen när man under lördagen förlorade med 1-0 mot IFK Malmö. Siffror som kanske inte riktigt speglade själva matchbilden.

– IFK Malmö lyckas med det vi inte gör idag, att göra mål. När det gäller deras mål så går det inte att lasta varken vår målvakt eller försvaret. Han får på en drömträff och det är inte mycket att säga om det. I övrigt är jag nöjd med en hel del, vi har långa stunder ett bra bolltempo och vi skapar flertal lägen som i normala fall hade resulterat i några mål, sade Hannu Sirviö efteråt.

Hemmalaget tog ledningen i matchens 14:e minut genom anfallaren Sadmir Zekovic som slog till med ett riktigt praktskott. Prespa Birliks hetaste målchans i första halvlek var en frispark som mittfältaren Christoffer Levi sköt, dock var ribban i vägen den gången. Dem vitklädda ägde bollinnehavet under stora delar medan IFK Malmö försvarade sig kompakt med hela laget på egen planhalva.

Andra halvlek hade Prespa Birlik några halvchanser men man lyckades aldrig få hål på hemmaförsvaret och deras målvakt som gjorde en bra match. Prespa Birlik har nu två vinster och två förluster.

Nästa match spelas mot fjolårets seriekonkurrent Tvååkers IF som spelar i div 2 västra i år. Den matchen spelas onsdagen den 22 mars på Övrevi IP, avspark 19:30.