Tung förlust mot Helsingborgs IF

Publicerad 19 mars 2017 11:38

Årets första match på naturgräs blev ingen höjdare för Prespa Birliks del, matchen mot HIF slutade med en 7-0 förlust.

– Visst är det aldrig kul att förlora och speciellt inte med så stora siffror som idag. Men där finns perioder som jag tycker är riktigt bra. Vi skapade bra anfallsspel och innan utvisningen så är vi med bra tycker jag, sa Hannu Sirviö efteråt.

Prespa Birlik inledde piggt och visade inte någon större respekt för motståndarna från Superettan. Det var inte så lättspelat underlag på Strövelstorps IP men PB visade ändå upp fina kombinationer med kortpassningspel och snabba spelvändningar. Därför var det inte riktigt logiskt när HIF tog ledningen i matchens 15:e minut. Ett bjudmål från Prespa Birliks sida. Kvarten senare hade Prespa Birlik sin bästa målchans i matchen. I en sylvass omställning kom anfallaren El Kayed ensam mot Matt Pyzdrowski men avslutet gick strax utanför mål. Istället var det HIF som utökade till 2-0 tio minuter innan pausvilan.

Andra halvlek blev en mindre rolig historia för dem vitklädda. 3-0 målet var ett självmål och när Christoffer Levi fick sitt andra gula i den 60:e matchminuten så orkade inte Prespa Birlik stå emot mer. Under kampens sista tjugo minuter släppte man in hela fyra mål och matchen slutade med en 7-0 seger för HIF.

– Det var tufft nog att spela mot HIF som åkte ur Allsvenska förra säsongen med fullt lag och när vi fick en man utvisad med en halvtimme kvar blev det ännu tuffare för oss. Men vi plockar med oss det positiva från denna match och ser fram emot nästa träningsmatch mot Tvååker på onsdag, summerade Hannu Sirviö.

Prespa Birlik saknade i denna match mittbackarna Robert Medvegy (sjuk), Magnus Carlsson (häl) och anfallaren Freddy Borg (fot).