Antalyaspor - Prespa Birlik 1-1

Publicerad 28 mars 2017 16:57

Träningsmatchen mot Antalyaspors U21-lag slutade oavgjort. Turkarna kom till spel med en stark startelva där flera spelare till vardags tränar med deras A-lag. Prespa Birlik däremot hade väldigt stora skadebekymmer inför denna match. Hela fem spelare saknades på grund av skada eller sjukdom.

Trots det så var det Malmö-laget som var piggast, hög press och disciplinerat försvarsspel gjorde att hemmalaget hade svårt att skapa något framåt. En kvart in i matchen kom deras första farliga målchans, fri mot Marcus Eskilsson sköt deras anfallare bollen utanför. PB var framme ett par gånger och halvlekens bästa målchans hade anfallaren Jesper Rindmo men hemmamålvakten gjorde en fin räddning på hans avslut. I matchens 44:e minut gjorde turkarna 1-0, en låg frispark nickades in i mål efter en markeringsmiss i försvaret hos dem vitklädda.

I den andra halvleken fortsatte Prespa Birlik att producera målchans efter målchans men skärpan fanns inte där i dem sista momenten. Med tjugo minuter kvar fick hemmalaget straff efter att en frispark tagit på en PB-spelares hand. Marcus Eskilsson var dock med på turerna och gjorde en fin räddning. Med fem minuter kvar kom så äntligen den efterlängtade kvitteringen. Efter Muamet Asanovskis låga avslut från nära håll och en målvaktsretur kunde Erik Hoang trycka in bollen i nät. Matchen slutade till slut 1-1, något orättvist med tanke på alla målchanser Prespa Birlik skapade.

– Jag är jättenöjd, det jag är mest nöjd med är att våra anfallskombinationer sitter bättre och bättre för varje match vi spelar. Det vill säga att vi har försökt automatisera vissa rörelser och lösningar i vårt anfallarspel. Det finns ingen match i år där vi skapat lika många målchanser som idag, vilket jag är supernöjd med säger Hannu Sirviö och fortsätter:

– Det är bara den sista kvaliteten längst fram som saknas idag men det kommer, det är jag väldigt övertygad om. Sen är vi oerhört kompakta och disciplinerade där bak i försvaret vilket gör att dem knappt skapar några farliga målchanser.

Nästa match för Prespa Birliks del är genrepet mot div 1-klubben Ängelholms FF som spelas nu på söndag på bortaplan, avspark 14:00.