3-2 seger i genrepet mot ÄFF

Publicerad 3 april 2017 10:49

Det blev seger i sista träningsmatchen innan seriestarten. Med mindre än en vecka kvar till den heta seriepremiären mot Lunds BK så mötte PB under söndagen div 1-laget Ängelholms FF, en match som slutade med 3-2 seger för Malmölaget.

– Vår första halvlek är jag riktigt nöjd med. Vi är väldigt distinkta och visar upp fina mönster i vårt anfallsspel. I den andra halvleken har dem en period där dem sätter vårt försvarsspel på ordentligt prov och jag är nöjd med hur killarna agerar och rider ut stormen, säger tränare Hannu Sirviö.

Det var Prespa Birlik som inledde piggast och skapade två halvchanser under matchens inledning. I matchens 27:e minut kom ledningsmålet för PB, Freddy Borg hittade en lucka i bortre burgaveln och skruvade in 0-1. Knappa tio minuter senare var det dags igen, denna gång ett frisparksmål signerat Christoffer Levi. PB kunde gå till halvtidsvila med en 2-0 ledning. Innan ledningsmålet borde PB ha fått en straff, men domaren missade när Freddy Borg blev fälld bakifrån.

Andra halvlek kom hemmalaget ut med ny energi och satte rejäl press på Prespa Birlik. Rättvist var det också när man reducerade till 1-2 i den 55:e minuten.

– Vi slappnade av för mycket och blev lite bekväma med 2-0 ledningen vi hade. Ängelholm gjorde det svårt för oss men jag vill ännu en gång poängtera att jag är nöjd med hur vi agerade under deras hårda press, sade Hannu Sirviö.

Men istället för en kvittering så ökade Prespa Birlik på till 1-3 med tjugo minuter kvar att spela. Efter ett långskott av Anton Viklund kunde anfallaren Jesper Rindmo styra in bollen i nät. Fem minuter senare reducerade ÄFF ännu en gång. PB-spelarna trodde att domaren blåst frispark efter en hög spark och slutade spela, men hemmaspelarna var vakna och fortsatte anfalla. På slutet hade hemmalaget en ypperlig chans att göra 3-3 men Prespa Birliks målvakt Peter Nilsson gjorde en kanonräddning.

– Vi gjorde många bra saker i denna match och det tar vi med oss. Vi är på rätt väg och skall fortsätta gnugga på en del smådetaljer inför seriepremiären nästa helg, avslutar Hannu Sirviö.

På lördag är det alltså dags för seriepremiär. Prespa Birlik möter topptippade Lunds BK på bortaplan, avspark 14:00.