Prespa Birliks nya mål - SUPERETTAN 2020

Från vänster på bild: Eva Åkesson Andersson, Stefan Karlsson, Barbro Bengtsson Från vänster på bild: Eva Åkesson Andersson, Stefan Karlsson, Barbro Bengtsson

Publicerad 3 april 2017 13:39

KSF Prespa Birlik har satt upp ett nytt mål när det gäller representationslaget – SUPERETTAN 2020! Man vill även förstärka ungdomssidan på sikt där man jobbar med olika projekt. Därför förstärker man nu organisatoriskt med två starka namn. Eva Åkesson Andersson kommer att jobba med Prespa i samhället och Stefan Karlsson kommer att ansvara för försäljning & Nätverket Prespa Birlik, samt föreningens framtida utveckling.

Eva Åkesson Andersson har en bakgrund som innefattar hus, media, resebranschen samt eget företagande. Hon har även arbetat på Sveriges Radio där hon ordnade olika evenemang där intäkterna gick till Rädda Barnen, barn i krigsdrabbade länder och hemlösa i Sverige. Att arbeta med olika projekt är därför något som ligger henne varmt om hjärtat.

– Att få arbeta med klubbens CSR, d.v.s. klubbens frivilliga samhällsansvar, är spännande, utmanande och såklart tillfredsställande. Prespa Birlik skall ha ett stort samhällsengagemang. Vi vill att när man nämner PB så ska det vara både för våra fotbollsframgångar, men också för våra engagemang för hela staden Malmö. Vårt kära Malmö står inför stora utmaningar så kan vi hjälpa en enda människa till utveckling och trygghet så blir jag och föreningen glada, säger Eva Åkesson Andersson och fortsätter:

– Föreningslivet spelar en stor roll och kan vara en bra ingång till arbetslivet. Vi är en del av det nya Sverige och som förening har vi ett stort ansvar för att samhället skall fungera. Viljan att få göra gott, få göra skillnad är stor.

Mannen som skall jobba med försäljning & Nätverket Prespa Birlik heter Stefan Karlsson, 51. En skåning med rötter i Svedala och Malmö. Stefan har ett gediget register när det gäller att jobba med försäljning och föreningsutveckling. Senast kommer han från BK & FC Höllvikens organisation där han var marknadsansvarig i sex år och han ser med tillförsikt fram emot sitt nya uppdrag i Prespa Birlik.

– KFS Prespa Birlik är en förening med höga ambitioner, ett gott kamratskap och massor av engagemang. Så när jag fick föreningens målsättning presenterat för mig så kände jag att här finns möjligheter och att det är ett utmanande uppdrag, säger Stefan Karlsson.

Vad har du och föreningen för ambitioner?
– Våra ambitioner är att i år vara med och slåss i toppen i division 2 och i bästa fall ett direkt avancemang och återkomst till div 1 säsong. Min roll blir att stärka och bygga vidare på föreningens organisation tillsammans med styrelse, ungdomsansvarig, kansli och engagerade Prespa supporters. Mycket är på gång redan nu! Så håll koll på hemsidan och våra sociala medier!

Vad har du/föreningen för mål/visioner?
– Seniorverksamheten med A-laget herrar har fått målsättningen att nå superettan till 2020. En stentuff målsättning som kräver både att vi når dessa sportsliga framgångar samt gör oss som förening förberedda organisatoriskt och ekonomiskt för kraven i högre serier.
Malmöfotbollen behöver (förtjänar) en eller flera föreningar med seniorfotboll på en lite högre nivå som komplement till framgångsrika Malmö FF. Idag är det alldeles för tunt i skiktet bakom och Malmöfotbollen och regionens unga talanger har svårt att hitta en stimulerande och utvecklande fotbollsmiljö utanför just Malmö FF.

KFS Prespa Birlik gör nu en satsning mot ”Malmös näst bästa herrlag 2020”.
Föreningen vill också fortsätta satsa på barn och ungdomar i Malmö och startar därför KFS Prespa Birlik fotbollsskola för pojkar och flickor 5–7 år.
Fotbollsskolan startar i maj månad på Heleneholms IP med träning 1 dag i veckan till att börja med.

Konceptet är helt unikt genom att fotbollsskolan kommer vara helt gratis.
Föreningen satsar också på att tillsammans med Fryshuset Malmö engagera föreningens företagspartners i Nätverket Prespa Birlik i ett större samhällsprojekt.

Här vill vi redan nu tacka föreningens nya huvudpartner Skåneinstallatören som på kort tid bidragit på ett fantastiskt sätt. Mer information om vad som händer här kommer under april månad.

Vill just DU vara med och bygga framtidens Prespa. Välkommen och kontakta Stefan Karlsson, marknad@prespabirlik.se

Nu ser vi fram emot nytt härligt fotbollsår.