Anton Viklund ny lagkapten

Publicerad 6 april 2017 07:36

Det blir mittfältsmotorn Anton Viklund som får axla rollen som lagkapten för Prespa Birlik under 2017. 26-åringen som värvades till PB inför i år var även lagkapten under fem säsonger i sin tidigare klubb FC Höllviken.

– Anton är extremt noggrann i allt han gör. På plan är han en positiv pådrivare, ger alltid järnet och viker aldrig ner sig. Utanför plan är han en glad och positiv person som är svår att inte tycka om, säger tränare Hannu Sirviö.

Anton Viklund ser uppdraget som en stor ära och trivs med att ta ett stort ansvar som kapten.

– Jag väldigt stolt över att få bära bindeln i år. Jag är hedrad över att få ta det ansvaret, ett ansvar som jag trivs väldigt bra med, säger Anton Viklund.

Anton Viklund beskrivs ofta som en spelare med mycket energi, hjärta och passion på plan, och det är något han försöker förmedla till sina lagkamrater.

– Jag har alltid hävdat att en av mina styrkor som spelare är att göra mina medspelare bättre. Att bära bindeln är inte bara en symbol, utan det medför också ett ansvar. Vi har ett fantastiskt spännande lag i år, men vi har också väldigt många unga, talangfulla killar som kanske inte har lika många seniorsäsonger med sig i bagaget.

– Där känner jag att det är viktigt som kapten, att tillsammans med de andra rutinerade spelarna hjälpa dem och se till att vi får fram det bästa ur alla i varje situation.

På lördag skall han leda laget i årets seriepremiär då Prespa Birlik ställs mot topptippade Lunds BK på bortaplan.

Seriepremiär div 2 Östra
Lunds BK - KSF Prespa Birlik
Lördag 8 april kl 14.00
Klostergårdens IP