Lunds BK - Prespa Birlik 1-0

Publicerad 9 april 2017 09:23

Prespa Birlik fick inte riktigt den starten i Div 2 Östra som man kanske hade önskat sig. Dem 30-talet tillresta PB-supportrarna fick bittert erfara att fotbollen inte alltid är rättvis när Malmö-laget åkte på ett baklänges mål i den 87:e minuten och förlorade matchen mot Lunds BK med 1-0.

Det var hemmalaget som inledde piggast dem första minuterna och Peter Nilsson i PB-målet fick göra en svettig räddning redan i inledningen på matchen. Men sakteligen började dem vitklädda äta sig in i matchen och man tog över spelet mer och mer. Stundtals tryckta man tillbaka hemmalaget som försvarade sig tappert.

PB skapade även fyra hörnor i första halvlek som tyvärr inte resulterade i något mål. Två minuter innan halvtid hände nog något av det märkligaste vi fått skåda på en fotbollsplan.

– De som känner mig vet att jag sällan använder överord men vi känner oss oerhört rånade på en straff. Levi är först in i situationen och försöker göra något av det men blir fälld, sade tränare Hannu Sirviö efteråt.

Christoffer Levi utmanade en av Lund BK:s försvarare som sparkade honom i foten precis innanför straffområdet, men istället för straff så varnade!!! alltså domaren honom för filmning.

Fem minuter in i den andra halvleken hamnade Prespa Birliks Victor Sköld och hemmamålvakten Marcus Norman i en hård men schysst duell. Tyvärr fick målvakten lämna banan med en lindrig hjärnskakning och vi hoppas han kryar på sig och kan vara tillbaka i spel snarast.

I matchens 55:e minut fick Levi sitt andra gula kort och Prespa Birlik fick avsluta med tio man, trots det var man det laget som ville mest och man kämpade tappert för att trycka dit segermålet. I den 84:e matchminuten var man ytterst nära att ta ledningen när Freddy Borg rann igenom hemmaförsvaret. Men han blev nedgjord av Robin Andersson som blev målchansutvisad. Detta skedde precis utanför straffområdet och frisparken ledde inte till något. Tyvärr orkade PB inte hela vägen och med tre minuter kvar att spela kunde hemmalagets Kristian Mjörnman göra 1-0 efter en snabb omställning.

– Vi gjorde en bra match och visade att vi både är bolltrygga och kvicka, vi tog tag i taktpinnen precis som vi ville. Så det är klart att det var väldigt tråkigt att förlora idag, avslutade Hannu Sirviö.

Chans för revansch nästa helg då man har hemmapremiär på Malmö IP, för motståndet står IFK Hässleholm. Avspark 14.00.

Klicka här för matchfakta.