Mikael Tellqvist ny föreningutvecklare i PB

Foto: 24malmo.se Foto: 24malmo.se

Publicerad 13 april 2017 18:36

För ett tag sedan presenterade Prespa Birlik sitt nya mål för sitt representationslag, SUPERETTAN 2020. I ett led för att nå detta mål kan vi idag meddela att Mikael Tellqvist förstärker organisationen som ny föreningsutvecklare.

– Den vilja och engagemang som föreningen presenterat har gjort mig tillräckligt nyfiken för att vilja vara med på denna resa som man inlett, säger Mikael Tellqvist som har tydliga ambitioner med sitt nya uppdrag.

– Med den glädjen de innebär att arbeta med fotboll ska vi skapa en förening med stark ungdomsverksamhet samtidigt som seniorverksamheten har en tydlig ambition att nå Svensk Elitfotboll. Samtidigt ska det finnas en medvetenhet att det ligger hårt, långsiktigt arbete framför oss.

54-årige Mikael Tellqvist har en gedigen erfarenhet inom fotbollen och har tidigare varit med om en häftig resa med Jönköpings Södra från div 4 till Superettan där han bland annat var sportchef. Närmast kommer han från ett uppdrag som sportchef i IFK Malmö.

I samband med detta kan klubben också meddela att nuvarande sportchef Meysam Javan blir ny klubbchef och Jerry Nilsson fortsätter att arbeta som ensam sportchef. Man har även en nyutsedd fotbollsutkott som uteslutet kommer att arbeta hårt för att vidareutveckla fotbollen i Prespa Birlik.

I fotbollsutkottet sitter den nya klubbchefen Meysam Javan som ordförande och övriga medlemmar är Jerry Nilsson, Mikael Tellqvist, Özcan Emin och Ercan Kerim.

– Det är en bra blandning av karaktärer som är sugna på att kämpa för Prespa Birliks fortsatta utveckling. Det viktigaste är att vi är noggranna och det bli rätt, berättar Meysam Javan.

Vi hälsar Mikael Tellqvist varmt välkommen till PB-familjen!