2-0 seger i hemmapremiären

Publicerad 16 april 2017 08:49

Dem 167 som hade tagit sig till Malmö IP under påskafton för årets första hemmamatch i Div 2 Östra fick se Prespa Birlik segra över IFK Hässleholm med 2-0.

Och trots att regnet öste ner under den första halvleken så inledde Prespa Birlik i ett högt tempo och tryckte tillbaka gästerna som backade hem djupt och satsade på snabba omställningar.

I den 27:e minuten hittade Muamet Asanovskis inspel Cimon Lydén som kunde trycka dit årets första mål och 1-0 var ett faktum.

Tre minuter senare fick publiken på Malmö IP måljubla igen. Denna gång var det 1-0 målskytten Cimon Lydén som assisterade anfallaren Jesper Rindmo med en fin boll och Rindmo tackade genom att skjuta in dagens andra boll i nätmaskorna.

Prespa Birlik hade sedan i andra halvlek två riktigt vassa lägen där man kunde och borde ha ökat på sin ledning. Först sköt Jesper Rindmo mitt på målvakten och någon minut senare hade Freddy Borg helt öppet mål men avslutet gick högt över.

Gästerna tilläts sedan att komma in i matchen när PB kanske blev lite för bekväma på slutet, men försvaret gjorde ännu en stabil insats tillsammans med Peter Nilsson i målet som hade kontroll på händelserna. Resultatet 2-0 stod sig matchen ut och Prespa Birlik kunde inkassera årets första trepoängare i serien.

Hannu Sirviö efter matchen:
– Första halvlek är vi riktigt bra och båda målen kommer till efter fint kombinationsspel på högerkanten där vi nära mål lyckades trycka in bollen. På slutet flyttade de upp massa folk och chansade med längre bollar. Vi hade ändå rätt bra kontroll på det även om jag tyckte att vi blev lite ängsliga. Men sett över 90 minuter är jag väldigt nöjd och det var skönt att inkassera våra första poäng.

Klicka här för matchfakta.