Inför Kvarnby IK - Prespa Birlik

Publicerad 21 april 2017 16:59

Efter dem två inledande matcherna i Div 2 Östra ligger Prespa Birlik på en sjunde plats med en vinst och en förlust. I den tredje omgången väntar ett Malmöderby mot Kvarnby IK på bortaplan.

Morgondagens motståndare inledde seriespelet med en tung 1-3 förlust hemma mot nykomlingen Räppe GoIF. Förra helgen lyckades man dock ta en pinne på bortaplan mot svårspelade Asarums IF.

– Vi möter ett Kvarnby som tappat många spelare inför i år men fyllt på med unga, hungriga spelare och även med ett par mer rutinerade namn. Det kommer inte bli en lätt kamp för oss och det gäller att vi har ett stort tålamod matchen igenom, säger Hannu Sirviö.

Hannu Sirviö vill att Prespa Birlik ska styra spelet som man gjorde i den första halvleken senast mot IFK Hässleholm.

– Jag hoppas och tror att det är en match där vi har mer boll. Det är som sagt viktigt att vi har tålamod och en förträfflig variation i vårt spel. I synnerhet när det gäller att flytta på våra motståndare och komma i djupled bakom dem.

Christoffer Levi är tillbaka efter sin avstängning, även anfallaren Mohammad El Kayed ingår i 17-manna truppen efter några veckors frånvaro på grund av problem med ljumskarna.

Inför denna match saknar Prespa Birlik trion, Magnus Carlsson, Mathias Jung och Erik Hoang på grund av skada. Sedan tidigare saknas även målvakten Marcus Eskilsson som fortfarande kör rehab för sin skadade fot.

Truppen
Peter Nilsson, Felix Lundgren

Robert Medvegy, Victor Sköld, Poya Ghanbari, Cimon Lydén, Tobias Malm

Christoffer Levi, Anton Viklund (K), Mathias Jung, Alan Asaad, Muamet Asanovski, Ilir Tahiri, Onur Körhan

Freddy Borg, Jesper Rindmo, Mohammad El Kayed

Kvarnby IK - KSF Prespa Birlik
Bäckagårds IP
Lördag 22 april 14:00

Har du mot förmodan ingen möjlighet att stötta PB på plats så kan du följa vår liverapportering via denna länk.