Tung 2-1 förlust i Malmöderbyt

0-1 målskytten Mohammad El Kayed. 0-1 målskytten Mohammad El Kayed.

Publicerad 23 april 2017 08:31

Prespa Birlik förlorade Malmöderbyt mot Kvarnby IK under lördagseftermiddagen med 2-1. En väl genomförd första halvlek och en betydligt sämre andra halvlek, så kan man summera gårdagens tunga förlust.

– Första halvlek gör vi det riktigt bra och borde ha lett med större siffror men jag är besviken på mig själv i synnerhet eftersom jag prioriterat fel saker och inte gjort läxan på bästa sätt. Därför tar jag på mig den här förlusten. Sedan tycker jag att vi skulle haft med oss minst en poäng i den här matchen, sa en mycket missnöjd Hannu Sirviö efteråt.

Prespa Birlik startade matchen i ett högt tempo och tryckte ner hemmalaget rejält. Tidigt i matchen var man ytters nära att ta ledningen när Freddy Borg nickade strax över ribban efter en hörna. I den 17:e minuten kom dock ledningsmålet, efter ett inspel från vänsterkanten kunde Mohammad El Kayed trycka dit sitt första tävlingsmål i PB-tröjan. Gästerna fortsatte sedan att dominera stort men 0-1 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken kom Kvarnby ut som ett nytt lag och med mer självförtroende kunde man flytta upp laget rejält vilket kanske överraskade Prespa-spelarna något. Under fyra olyckliga minuter vände dem blåklädda matchen. I spelminut 57 kom kvitteringen och fyra minuter senare även 2-1. PB jagade efter det en kvittering men några fler mål blev det inte på ett blåsigt Bäckagårds IP.

Inför matchen mot Kvarnby saknade PB trion, Magnus Carlsson, Mathias Jung och Erik Hoang. Inte nog nog med det så fick Tobias Malm lämna återbud på grund av förkylning och Victor Sköld som fick en smäll på foten under torsdagsträningen fick ett tråkigt besked under fredagskvällen. Röntgenbilderna visade en fraktur i foten, vilket innebär vila i 5-6 veckor för hans del.

Närmast väntar en betydligt tuffare uppgift då serieledaren IFK Berga med nio inspelade poäng gästar Heleneholms IP. En sexpoängsmatch som PB nog måste vinna för att hänga på toppen.

Klicka här för matchfakta.