Prespa Birlik - IFK Berga 2-1

2-1 målskytten Jesper RIndmo. 2-1 målskytten Jesper RIndmo.

Publicerad 1 maj 2017 08:29

Efter förra helgens klavertramp mot Kvarnby IK så tog Prespa Birlik en fullt välförtjänt 2-1 seger hemma mot topplaget IFK Berga under valborgsmässoafton.

– Vi visade en stor tolerans och killarna har en stor tillit på vårt sätt att spela fotboll. Det vi tränat på under veckan fick vi utdelning på och det känns fantastiskt med en trepoängare, sade Hannu Sirviö efter att domaren blåst av matchen.

Men det var gästerna som inledde piggast och efter lite fummel i försvaret så kunde man även ta ledningen i matchens nionde minut. Dock var det inget som skulle störa PB:s spel något nämnvärt. Omgående tog man tag i taktpinnen och IFK Berga var endast intresserade av att backa hem med hela laget och satsa på längre bollar. Trots ett stort bollinnehav så hade Prespa Birlik svårt att komma igenom den kompakta muren, närmast var Onur Körhan med en stenhård frispark som tog på burgavelns utsida i den första akten.

Hemmalaget fortsatte att trumma på i den andra halvleken och i matchens 64:e minut byttes Mohammad El Kayed in. En magiker som kommer ställa till det för många försvar i år. Två minuter senare slog han en hård frispark som gästernas målvakt hade svårt att hålla, på returen höll sig Freddy Borg framme och kunde med en enkel bredsida trycka dit 1-1.

Fyra minuter senare var det åter igen dags för måljubel efter att Jesper Rindmo gjort 2-1 och sitt andra mål i den vita tröjan. Sista tjugo satsade gästerna på en kvittering men PB hade full kontroll på händelserna och det var närmare 3-1 än en kvittering. En skön vinst och många lättade miner efteråt.

– Jag tror att det var av stor vikt att vi kunde komma tillbaka efter förlusten mot Kvarnby och att vi dessutom kunde vända på den här matchen. Det ger oss tro och självförtroende inför fortsättningen, avslutade Hannu Sirviö

Nästa helg väntar bortamöte i Växjö mot nykomlingen Räppe GOIF.

Klicka här för matchfakta.