Andra raka segern för PB

Publicerad 7 maj 2017 08:41

Det vara rena sommarvädret när Prespa Birlik bortabesegrade Räppe med 2-3 (1-1) under lördagseftermiddagen. PB var lika heta som solens strålar och redan i den femte minuten pekade domaren på straffpunkten efter att hemmaförsvaret inte hängt med i Muamet Asanovskis slalomåkning. Freddy Borg stegade fram men straffen slogs tyvärr inte bättre än att målvakten kunde rädda.

Det massiva trycket mot hemmaförsvaret fortsatte och i den elfte minuten gav det utdelning. På den tredje raka hörnan så hamnade bollen till slut hos Robert Medvegys vänsterfot och iskallt kunde mittbacken från 16-meterslinjen fint placera in bollen i målvaktens högra hörna.

Likt dem andra matcherna så var det PB som ägde bollinnehavet stort men tio minuter efter ledningsmålet åkte man på en snabb kontring och efter en liten miss i kommunikationen så kunde hemmalagets Kresnik Asllani kvittera till 1-1. Ett resultat som sedan stod sig halvleken ut.

I inledningen på den andra halvleken gjorde Prespa Birlik två snabba mål, först 1-2 genom Alan Asaad som pricksköt från 20 meter. 1-3 gjordes av Jesper Rindmo som höll sig framme på en målvaktsretur efter att Muamet Asanovski avlossat en riktig projektil.

– Då spelade vi riktigt bra fotboll, så som jag tycker att vi skall spela. Vi hade ett stort övertag på dem och skapade fler chanser där vi borde haft ledningen med 5–1, sa Hannu Sirviö.

Men istället för 5–1 hemmalagets Jacob Petersson reducera med tio minuter kvar att spela. Hemmalaget började sedan att chansspela men PB höll dem metodiskt borta från några farligheter och kunde till slut åka hem med alla tre poängen till Malmö.

– Jag är inte nöjd med att vi bränner så många klara målchanser och att vi inte lyckas stänga matchen men nöjd med att vi spelade riktigt bra, avslutade Hannu Sirviö.

Nästa helg tar PB emot Asarums IF på Heleneholms IP, avspark 14:00.

Klicka här för matchfakta.
​​​​​​​