Storseger för Prespa Birlik

Publicerad 14 maj 2017 08:53

Inför matchen mot Asarum så talade tränaren Hannu Sirviö om att sätta dit målchanserna. Och det gjorde man verkligen denna lördagseftermiddag på ett soldränkt Heleneholms IP när man slog tillbaka blekingelaget med tennissiffrorna 6-3 (6-1). Asarums IF hade under stora delar av matchen väldigt svårt att hänga med i svängarna.

– Vi spelade ut hela vårt register, gjorde varandra bättre och gjorde mål på flera olika sätt. Det var verkligen proppen ur och jag är väldigt nöjd med nivån vi höll i första halvlek, sa tränare Hannu Sirviö.

1-0 kom redan i tionde minuten när Tobias Malm hittade Mohammad El Kayed med ett inspel längs marken. Två minuter senare var det kvitterat, efter ett olyckligt självmål av Robert Medvegy. Men det skulle inte påverka PB:s spel något nämnvärt, Asarum hade inte mycket att sätta till denna dag. I den 21:a minuten gjorde El Kayed sitt andra mål efter en hörna. Knappa sju minuter efter det kunde Robert Medvegy öka på till 3-1 med ett fint placerat vänsterskott.

Men hemmalaget var inte nöjda där utan man fortsatte att spela ut, mellan minut 33 och 38 gjorde måltjuven Jesper Rindmo sitt fjärde och femte mål för i år och innan man gick till pausvila kunde El Kayed med en mycket vacker lobb utanför straffområdet fullborda sitt hattrick.

Andra halvleken blev inte lika fartfylld och tempot sjönk betydligt. Istället var det gästerna som fick reducera två gånger om. 6-2 kom i den 78:e minuten efter ännu ett olyckligt självmål av Medvegy och med en minut kvar av ordinarie speltid kunde Asarum göra sitt enda ”riktiga” mål i matchen. Och det var förståeligt att Sirviö inte var lika nöjd med den andra akten.

– Vi blev vår egen fiende där vi dem sista tjugo minuterna tappade koncentrationen. Vi stannade kvar högt upp i banan och tog inte hemjobbet som vi skulle. Det var förbaskat onödigt men det kanske är en bra käftsmäll inför matchen mot Österlen, avslutade Hannu Sirviö.

I och med vinsten så klättrar Prespa Birlik upp till en tredjeplats och nästa vecka väntar ett tufft toppmöte då man tar emot Österlen FF hemma på HIP.

Klicka här för matchfakta.