Inför Prespa Birlik - Österlen

Publicerad 19 maj 2017 14:08

Prespa Birlik går nu in i en hektisk period med tre matcher på sju dagar. Österlen (h), Torns IF (b) och Hässleholms IF (h). Tre tuffa och viktiga matcher väntar men fullt fokus är på närmaste uppgift som är Österlen hemma på Heleneholms IP imorgon.

– Vi har några spännande matcher som väntar oss under en kort period men vårt fulla fokus just nu ligger givetvis på morgondagens motståndare Österlen som gjort det riktigt bra inledningsvis. Även om dem åkte på stryk senast hemma mot IFK Malmö så är det ett riktigt bra lag med en stark defensiv och några individuellt skickliga spelare framåt, säger PB:s tränar Hannu Sirviö.

Prespa Birlik har efter en något blygsam inledning tagit tre raka segrar och mötet imorgon får räknas som ett toppmöte då båda lagen står på tolv inspelade poäng inför matchen, leder serien gör Lindsdals IF på tretton poäng.

Skadeläget i Prespa Birlik har ljusnat senaste tiden och tränare Sirviö är glad åt att han i princip har full trupp att tillgå.

– Vi har haft en härlig vecka och alla är i full träning förutom långtidsskadade målvakten Marcus Eskilsson och försvararen Victor Sköld. Vi har en betydligt bättre konkurrenssituation i laget nu än vad vi hade för några veckor sedan vilket främjar oss på ett bra sätt, säger Hannu Sirviö.

Truppen inför imorgon är lik den i matchen mot Asarum förutom att nyförvärvet Ahmad Fahkro kliver in. Den 19-årige försvararen blev klar förra veckan och har alltså tagit en plats i Hannu Sirviös 18-mannatrupp.

Vi hälsar Ahmad Fahkro varmt välkommen till PB!


KSF Prespa Birlik - Österlen FF
Heleneholms IP
Lördag 20 maj 14:00

Truppen
Peter Nilsson, Pa Dembo Touray

Robert Medvegy, Freddy Borg, Magnus Carlsson, Ahmad Fahkro, Cimon Lydén, Tobias Malm, Philip Milenkovic

Anton Viklund (K), Mathias Jung, Christoffer Levi, Alan Asaad, Muamet Asanovski, Ilir Tahiri, Onur Körhan

Jesper Rindmo, Mohammad El Kayed

Har du mot förmodan ingen möjlighet att stötta PB på plats så kan du följa vår liverapportering via denna länk.