Delad pott i toppmötet

Publicerad 21 maj 2017 14:24

Hela 418 åskådare fick se Prespa Birlik och Österlen dela på poängen på en solig men blåsig eftermiddag på Helenehloms ip.

Under matchens första trettio minuter var där inte särskilt mycket att notera, förutom två gula kort. Prespa Birliks målvakt Peter Nilsson var den som kanske fick arbeta lite hårdare och gästerna hade även ett avslut som prickade stolpen. Men i den 38:e minuten så fick hemmapubliken jubla ordentligt när Christoffer Levi snyggt gjorde 1-0. Hans första mål i seriespelet och en ledning som stod sig halvleken ut.

Prespa Birlik kom ut med en större portion energi i den andra halvleken och det dröjde inte många minuter innan man dubblade på ledningen till 2-0 genom den hyperfarlige målskytten Mohammad El Kayed.

Med 2-0 målet gjort och motståndare som hade svårt att skapa något farligt framåt så trodde nog dem flesta på läktarna att matchen skulle sluta med tre poäng till Prespa Birlik. Därför blev alla lite chockade när bortalaget kom tillbaka in i matchen bara fyra minuter senare.

Felix Claesson utnyttjade ett misstag i PB:s backlinje och reducerade till 2-1. Efter reduceringen hade båda lagen chanser och spelet böljade något, men med två minuter kvar av ordinarie tid så kunde gästerna kvittera till 2-2, återigen genom samma målskytt som vid 2-1 målet. Ett skott som på något underligt sätt gick i mål via stolpen.

Gårdagens 2-2 resultat tillsammans med andra resultat i Div 2 Östra gör att det från 1:a till 8:e plats i tabellen endast skiljer en poäng, en rekordjämn tabell alltså.

Närmast väntar ännu en tuff uppgift då PB åker till Stångby för att möta Torns IF nu på onsdag, avspark 18:30.


Assisterande tränare Esbjörn Berghult efter matchen:
– Tycker vi gör en bra match, men ger bort två mål på grund av individuella misstag. Men i det stora hela så är jag ändå nöjd. Vår målvakt Peter Nilsson räddar oss ett par gånger i första halvlek och även ett extra plus till Christoffer Levis arbetsinsats idag.

Klicka här för matchfakta