Torns IF - Prespa Birlik 1-0

Publicerad 25 maj 2017 08:33

Det blev ingen rolig onsdagskväll för de vitklädda Prespa Birlik, hemmalaget vann med 1-0 och det var dystra miner i PB-lägret efteråt.

– Första halvlek gjorde vi det bra och även i början på den andra men efter deras 1-0 mål så började vi slarva en hel del i passningsspelet och blev uppstressade, förklarade Hannu Sirviö efteråt.

Det var PB som inledde starkast och tryckte tillbaka hemmalaget dem inledande minuterna. Men man hade svårt att skapa dem riktigt vassa målchanserna mot en kompakt försvarsmur. Spelet blev sedan något jämnare och båda lagen fick gå till halvtidsvila utan några mål.

Även i den andra halvleken var det gästerna från Malmö som inledde starkast men i den 56:e så fick Torns IF möjlighet till en snabb omställning som man utnyttjade väl. Efter en lång utspark av målvakten och en missbedömning av en PB-försvarare blev hemmalagets Patrik Östlund helt friställd mot en utrusande Peter Nilsson, med en kylig lobb satte han dit ledningsmålet.

Någon minut efter det hade PB en hyperfarlig chans att kvittera efter en hörna men en Torn-spelare räddade precis på mållinjen. Prespa Birlik försökte att utjämna och flyttade upp många spelare på slutet men långbollarna plockades lätt ner av dem fysiskt starka hemmaspelarna.

Det ska även nämnas att Torn ännu inte släppt in ett mål hemma på Tornvallen men ett 1-1 resultat i denna match hade nog varit mer rättvist.

'Prespa Birlik har idag ett lättare träningspass innan det är dags för nästa utmaning på lördag då man tar emot Hässleholms IF hemma på Heleneholms IP.

Klicka här för matchfakta