Prespa Birlik - Hässleholms IF 3-1

Publicerad 28 maj 2017 08:29

Efter onsdagens snöpliga förlust mot Torns IF så var det ett väldigt revanschsuget Prespa Birlik som äntrade den fantastiskt fina gräsmattan på Heleneholms IP vid 14-tiden under lördagen. Det bjöds på riktigt fint sommarväder och dem 211 åskådarna som var på plats fick se PB göra processen kort med Hässleholms IF. Reden efter trettiofem minuter så stod det 3-0 på resultattavlan.

– Detta var nog vår bästa lagprestation hittills. Vi hade många fina kombinationer och ett snabbt passningsspel. Vi gjorde varandra bra helt enkelt, sa tränare Hannu Sirviö.

Publiken hade knappt hunnit bänka sig innan lagkapten Anton Viklund fick sätta dit sitt första mål i PB-tröjan i den 2:a minuten. Hässleholms IF försökte dock att spela fotboll längs marken, ofta genom mittfältsmotorn Burim Rexhepi. En inte alltför vanlig syn bland PB:s motståndare. Och det var även Rexhepi som hade gästernas bästa målchans i den första halvleken när han rann igenom hemmaförsvaret genom fint väggspel, dock satte han avslutet strax utanför.

Istället var det hemmalaget som ökade på till 2-0 i den 28:e matchminuten när Jesper Rindmo satte dit sitt sjätte mål för i år med en distinkt nick, fint framspelad av Christoffer Levi. Mohammad El Kayed ville inte vara sämre när också han skickade in sitt sjätte mål för säsongen sju minuter senare. Båda målskyttarna hade vars en farlig chans till att göra mål på. Rindmo försökte tunnla målvakten i den första halvleken men avslutet gick utanför och El Kayed hade ett dundrande ribbskott i den andra halvleken som var värt ett bättre öde.

Andra halvlek handlade annars mest om att bevaka ledningen för Prespa Birliks del och gästerna fick göra ett tröstmål i den 81:e minuten, signerat av målskytten Joel Wedenell.

– Hässleholm är ett väldigt bra lag tycker jag, tillsammans med Österlen det bästa vi mött. Så givetvis var det extra roligt att vi kunde göra en stark prestation och skaffa oss en bra position inför fortsättningen, sade Hannu Sirviö.

Närmat väntar ett tufft bortamöte då PB åker till Lindsdal nästa lördag, avspark 14:00.

Klicka här för matchfakta