Lindsdals IF - Prespa Birlik 1-3

Publicerad 4 juni 2017 08:43

Prespa Birlik kopierade förra helgens segersiffror när man tog en fin skalp borta mot Lindsdals IF under lördagseftermiddagen. Den stabila 3-1 segern betyder att PB med sina nitton poäng hakar på i toppen, två poäng efter Torns IF som leder serien.

Knappa tio minuter hade gått på Lindsals IP då det vitklädda Malmölaget spräckte målnollan, efter en fin spelvändning kom Christoffer Levi fri och tunnlade iskallt målvakten. Dem första trettio minuterna var händelserika och hemmalaget hade en stolpträff efter PB:s ledningsmål. Hemmalagets målvakt hade också en svettig period där han gjorde två jätteräddningar men 0-1 stod sig halvleken ut.

– Vi spelade en utmärkt fotboll och kollektivet sitter bättre och bättre i båda riktningarna. Vi var enormt belåtna med vår insats under halvtidsvilan, sa Hannu Sirviö.

Prespa Birlik visade även i den andra halvleken att man var rejälare och hade en bättre spets framåt. Mellan matchminut 63 och 68 så punkterades matchen, först kom 0-2 genom Jesper Rindmo och sedan 0-3 genom den lille magikern Mohammad El Kayed.

Lindsdal kunde direkt efter reducera till 1-3 genom Mergim Pllana men Prespa Birlik hade full kontroll och hade det inte varit för en storspelande hemmamålvakt så hade matchen kunnat sluta med större siffror.

– Idag gör vi en helgjuten insats och jag är väldigt tillfredsställd med hur vi genomför matchen. Lindsdal är ett av de bästa lag vi mött i år. På sätt och vis var det en match ganska lik den förra mot Hässleholm och än en gång var det en god laginsats som lade grunden, konstaterade Hannu Sirviö nöjt efteråt.

Närmast väntar ännu en match mot småländskt motstånd. Nästa helg tar Prespa Birlik emot Vimmerby IF hemma på Heleneholms IP, avspark 14:00.

Klicka här för matchfakta