Prespa Birlik krossade Vimmerby IF

Publicerad 11 juni 2017 08:49

Prespa Birlik fortsätter att vinna, under lördagens möte hemma mot Vimmerby IF tog man sin tredje raka seger efter att man krossat gästerna från Småland med hela 4-0. Segern innebär att PB klättrar upp till en andraplats i den jämna serietabellen.

Det var på ett soligt Heleneholms IP som PB tog emot Vimmerby IF och åskådarna fick se en något sömnig inledning på matchen. En inledning som kunde blivit lite mer spännande om domaren Tess Olofsson blåst straff efter att Mohammad El Kayed kapats grovt i den femte minuten, men signalen uteblev.

Istället skulle det dröja till matchminut trettio innan 1-0 kom. Efter en känslig hörna utav Christoffer Levis högerfot kunde försvararen Freddy Borg trycka dit sitt andra mål för i år. Och knappt fem minuter senare var det dags igen. Denna gång rullade PB upp Vimmerby på högerkanten och efter en fin framspelning av Muamet Asanovski kunde Tobias Malm med sitt kyliga avslut sätta dit 2-0, hans första mål i seriespel.

Och när måltjuven Jesper Rindmo satte dit 3-0 en kvart in i den andra halvleken så var det tack och godnatt för Vimmerby som inte hade mycket att sätta emot mot starka Prespa Birlik. Under matchens slutskede satte inhopparen Ahmad Fahkro 4-0 som också blev slutresultatet.

– Vi kontrollerar matchen från minut ett tills domaren blåser av. Jag tycker att vi hittat en bra stabilitet i vårt spel och vi är väldigt metodiska. Vi har ett brett register och skapar målchanser på ett flertal sätt, sa en nöjd Hannu Sirviö och fortsatte:

– Idag höll vi vår andra nolla för i år och det är jag extra nöjd med. Nu har vi två matcher kvar innan sommaruppehåll och vi ska se till och avsluta på bästa möjliga sätt.

Prespa Birlik ställs i nästa omgång borta mot Nybro IF och matchen spelas söndag den 18/6 med avspark kl 15:00 på Victoriavallen.

Klicka här för matchfakta