Fjärde raka segern för PB

Publicerad 18 juni 2017 18:58

Prespa Birlik tog sin fjärde raka seger under söndagseftermiddagen när man besegrade Nybro IF med 2-1 på Victoriavallen. Redan i matchens tredje minut tog man ledningen med 1-0. Målskytt Ilir Tahiri, som fick förtroendet att starta i denna match.

Gästerna från Malmö dominerade stort, spelade med en stor variation och hemmalaget fick jaga mycket boll i den första halvleken. Men trots ett stort bollinnehav så stod det bara 0-1 på resultattavlan i paus.

Dock skulle det inte dröja många minuter in i den andra halvleken innan Prespa Birlik utökade sin ledningen till 2-0. Efter en ful kapning på Muamet Asanovski så pekade domaren Paul Shamoun från Norrköping på 11-meterspunkten. En straff som slogs bombsäkert i mål av målskytten Mohammad El Kayed.

Lägen fanns sedan för att döda matchen helt men istället lät man hemmalaget att reducera med tjugotre minuter kvar att spela. Ett mål som såg mycket märklig ut från läktarhåll. PB-spelarna slutade att springa då bollen var över kortlinjen men en assisterande domare som inte stod på rätt plats missade detta och spelet tilläts att fortsätta och 1-2 var ett faktum.

Målet gav Nybro luft under vingarna och ny energi gjorde att dem började lyfta högre upp med sitt lag. Det blev några nervösa slutminuter på Victorivallen, men dem vitklädda behöll lugnet och fick till slut med sig tre viktiga poäng i jakten på tabellettan Torns IF som efter denna omgång fortfarande ligger två poäng före.

Prespa Birliks tränare Hannu Sirviö efter matchen:
– Tycker vi gör en riktigt bra första halvlek där vi leder 1-0. Vi behärskar spelet bra och har stor variation. Det blev lite onödigt spännande på slutet när vi stannade upp och lät dem reducera, men tre nya poäng är vi såklart väldigt nöjda med, sade Hannu Sirviö som ville lyfta fram en spelare lite extra efter dagens seger.

– Glad för Ilir Tahiris skull som får göra mål idag. Han visar en enorm vilja, som övriga i laget. Nu ser vi fram emot derbyt mot IFK på torsdag, avslutar Hannu Sirviö innan den långa resan hem mot Malmö börjar.

För Prespa Birliks del så avslutas vårsäsongen på torsdag då man tar emot IFK Malmö i ett hett Malmöderby hemma på Heleneholms IP.

Klicka här för matchfakta