Asanovski ser fram emot derbyt

Publicerad 21 juni 2017 09:02

Muamet Asanovski ser fram emot morgondagens Malmöderby mot IFK Malmö och tror att matchen kommer bli lika intensiv som det brukar bli när lagen drabbar samman.

Imorgon spelas det femte derbyt lagen emellan och senast man möttes var 2015, året Prespa Birlik krossade div 2. PB vann båda mötena med en målskillnad på 9-1! Men det är historia nu och imorgon är det ny match med nya förutsättningar.

– Det är första gången jag personligen möter IFK men rivaliteten är som i alla derbyn - intensiv. Det är fantastiskt att spela de här matcherna. Man kan knappt vänta på att få spela hela veckan innan och om vi vinner så är det helt otroligt hur mycket glädje man ger till fansen. Det är den typen av vinster som man alltid njuter av, säger Asanovski.

För Prespa Birliks del är det vårsäsongens sista match och man vill givetvis fortsätta haka på i toppen och gå till uppehåll med en bra taballplacering.

– Det är en viktig match för båda lagen och givetvis går vi för vinst. IFK Malmö har gått lite knackigt sista tiden och jag tror dem kommer vara lite mer avvaktande i sitt spel, åtminstone i början av matchen.

Vi undrar givetvis vad Muamet Asanovski tror om slutresultatet men något riktigt svar får vi inte.

– Det kommer bli en jämn kamp och jag tror att det laget som vill mest kommer att gå vinnande ur kampen, säger Asanovski med ett stort leende.