Inför Prespa Birlik - IFK Malmö

Publicerad 21 juni 2017 16:06

Äntligen dags för årets första Malmöderby hemma på Heleneholms IP och för Hannu Sirviö blir det hans första Malmöderby hemma på Heleneholms IP som PB-tränare.

– Vi ska gå ut och prestera på högsta möjliga nivå för att vinna det som sannolikt är en utav årets mest prestigefyllda matcher, säger Hannu Sirviö.

För Hannus del vet han precis vad det handlar om och han ser fram emot att kliva ut på HIP imorgon kväll.

– För mig är derbyn de ultimata matcherna. Jag känner en enorm förväntan, ser verkligen fram emot det här och jag är övertygad om att det gäller alla i gruppen. Vi har en bra stämning och en väldigt bra mix av erfarenhet, kvalitet och ungdomlig entusiasm just nu. Jag är säker på att vi kommer att göra en riktigt bra match, säger Hannu som peppar för en maximal urladdning som dock inte får slå över.

– Vi ska ha mycket energi i laget genom att hela tiden snacka, peppa varandra och trycka på rätt saker. Men så mycket mer behövs inte till sådana här matcher.

Prespa Birlik kommer till spel med fyra raka segrar och en formkurva som pekar rakt uppåt. Hos ”di gule” har det varit något tuffare den senaste tiden och man har tre förluster och endast en vinst på dem fem senaste matcherna.

Men sådan statistik skall man inte ha med i kalkylerna när det är dags för derby, i sådan här matcher kan allt hända och det skall verkligen bli spännande att se vem som står som segrare vid kvart över åtta tiden imorgon kväll.

– Det är inte alla gånger som det taktiska spelet är viktigast i derbyn utan det finns andra aspekter som är minst lika viktiga. Hur man förbereder sig för en sådan här match och hur mycket man ser fram emot den. Man måste tycka att det är fantastiskt roligt att spela den här typen av matcher och visa mod så att man vågar göra det lilla extra. Det får inte bli krampaktigt och det lag som vågar mest och vill mest vinner oftast, avslutar Hannu Sirviö.

När det gäller status på spelare så är alla tillgängliga för spel, förutom långtidsskadade trion Marcus Eskilsson, Victor Sköld och Erik Hoang.


KSF Prespa Birlik - IFK Malmö
Heleneholms IP
Torsdag 22 juni 18:30

Truppen
Peter Nilsson, Pa Dembo Touray

Robert Medvegy, Freddy Borg, Magnus Carlsson, Ahmad Fahkro, Cimon Lydén, Tobias Malm, Philip Milenkovic

Mathias Jung, Christoffer Levi, Muamet Asanovski, Alan Asaad, Ilir Tahiri, Anton Viklund (K), Onur Körhan, Jesper Rindmo, Mohammad El Kayed

Har du mot förmodan ingen möjlighet att stötta PB på plats så kan du följa vår liverapportering via denna länk.