Delad pott i Malmöderbyt

Publicerad 23 juli 2017 08:59

Prespa Birlik avslutade vårsäsongen genom att spela 1-1 hemma mot IFK Malmö i Malmöderbyt och segersviten stannade denna gång på fyra raka matcher.

Dem 387 åskådarna på Helenholms IP fick se PB inleda bäst och i den 12:e spelminuten också välförtjänt ta ledningen med 1-0 genom lagkaptenen Anton Viklund. Ett känsligt inlägg av Onur Körhan hittade fram till Viklunds panna och nickskarven var otagbar för gästernas målvakt Henrik Bäckström. Tio minuter senare var Muamet Asanovski ytterst nära att utöka ledningen men avslutet räddades och 1-0 stod sig in i halvtid.

I andra halvlek var det åter igen PB som inledde bäst och försökte trycka dit tvåan men målet uteblev och ”di gule” kom in i matchen mer och mer. En kvart in andra halvlek kom också kvitteringen genom den tidigare PB-spelaren Adriano Kalisiak efter en snabb omställning. Slutet av matchen blev en kamp med chanser åt båda håll men till slut fick båda lagen nöja sig med en poäng.

Hannu Sirviö efter matchen:
Vi kom aldrig upp i vår högsta nivå, jag vet inte om det var derbynerverna men det var krampaktigt under stora stunder i matchen. Kvaliteten och noggrannheten i våra passningar fanns inte där för att vi skulle kunna få det drivet i vårt spel som vi brukar ha, tyvärr. Nu får vi någon vecka där vi får välbehövlig vila sedan skall vi fortsätta jobba hårt, där är 13 matcher kvar och serien är långt ifrån avgjord.

För Prespa Birliks del så var detta alltså vårsäsongens sista match och man går nu till sommarlov med en andraplats i serietabellen, fyra poäng bakom ettan Torns IF. Nästa match spelas lördag 22 juli då man möter IFK Hässleholm på bortaplan.

Klicka här för matchfakta