Almir Buhic ny tränare i Prespa Birlik

Publicerad 29 juni 2017 09:04

Det står nu klart att det blir Almir Buhic från Malmö som tar över ansvaret som huvudtränare i Prespa Birlik. Klubben har skrivit ett kontrakt med 42-åringen som sträcker sig säsongen ut.

Almir Buhic kommer senast från ett uppdrag i FC Rosengård som assisterande tränare och har tidigare varit engagerad som tränare i LB07 och Malmö City.

– Det har varit ett par hektiska dagar och allting har gått mycket fort. Men vi är mycket nöjda med att vårt val till slut föll på Almir Buhic. Det är en kunnig och väldigt passionerad tränare som vill mycket och det passar in i den profilen som vi sökte, berättar Prespa Birliks sportchef Jerry Nilsson.

I samband med återuppstarten som sker nästa torsdag kommer Almir Buhic att starta sin nya tjänst och hålla i sin första träning för Prespa Birlik.

– Det är en fantastisk chans att få jobba med en klubb som Prespa Birlik. Jag hade egentligen tänkt ta det lugnt efter tiden i FC Rosengård men när dem ringde och ställde frågan så fanns det inte mycket att tänka över, säger Almir Buhic och fortsätter:

– Jag har följt Prespa Birlik i flera år och jag vet vilket driv och engagemang det finns här. Alla brinner för klubbens bästa och vi har en mycket spännande höst framför oss.
 
Vi hälsar Almir Buhic varmt välkommen till KSF Prespa Birlik!