Freddy Borg: Vi har mer att ge

Publicerad 5 juli 2017 10:48

Efter två veckors semester så samlas PB-spelarna imorgon för att dra igång förberedelserna inför hösten. I skrivande stund så är det flera lag som är inblandade i toppstriden och Prespa Birlik ligger för närvarande sju poäng bakom ettan Torns IF, dock med en match mindre spelad.

Rutinerade Freddy Borg är trots onödiga poängtapp under första halvan av seriespelet väldigt optimistisk inför för vad som komma skall.

– Vi vet att vi har mycket kvar att ge, där finns en eller två växlar till att lägga i och det skall vi visa under hösten. Vi är givetvis inte nöjda med dem poängen vi i mina ögon gett bort i vissa matcher, säger 33-åringen som började som anfallare när han kom till PB men snabbt omskolades till mittback.

– Jag spelar där tränaren vill ha mig och jag tycker att det gått bra i dem matcherna där jag spelat i försvaret. Det verkar som att jag gör större nytta där, säger han med ett skratt.

Freddy Borg är en av många nya ansikten i årets trupp som i princip helt och hållet fick byggas om från grunden, men trots många nya namn så tycker han att där finns en fin gemenskap i laget.

– Det är ju i princip bara Milenkovic som är kvar från förra året, och Cederholm som ansluter från Norge nu. Men alla visar upp en proffsig inställning och stöttar varandra på ett fint sätt. Att bygga ihop ett helt nytt lag är inte alltid det lättaste men jag tycker vi lyckats rätt så bra.

Klubbens målsättning är tydlig och det är att gå upp till div 1, tror du det är rimligt med tanke på att Torns IF gjort ett litet ”ryck”?

– Absolut, det är många poäng kvar att spela om och jag tror att Torn kommer hamna i en formsvacka någon gång under hösten och då ska vi se till att hugga. Vi vet vad vi går för och här finns många spelare som verkligen har vad som krävs för att vi ska kunna ta steget upp, avslutar Freddy Borg.