Almir Buhic: Känns jättekul att vara igång

Publicerad 14 juli 2017 13:11

Nästa helg sparkar Prespa Birlik igång höstsäsongen nästa men redan imorgon är det dags för tränaren Almir Buhic att leda sitt nya lag då man möter danska BK Avarta i en träningsmatch hemma på Helenholms IP.

Nya tränaren Almir Buhic har trivts under första veckan som PB-tränare.

− Det känns jättekul att vara igång, säger han när vi träffar honom efter torsdagskvällens träning.

Efter att Prespa Birlik i torsdags förra veckan gjorde sin första träning efter sommaruppehållet har Almir Buhic nu lett laget i träning under en vecka som ny tränare.

Vad är din första bedömning kring kvalitén på truppen?
− Kanske svårt att bedöma efter så kort tid, men de är jätteambitiösa och det är det viktigaste. De är lyhörda och lyssnar. Det är mycket som jag tycker är bra.

Hur tycker du att samarbetet med övriga tränare fungerar?
− Mycket bra, jag har bra kommunikation med både Ercan Okur och Esbjörn Berghult. Det är inte många som har den förmånen att ha två assisterande av den kalibern, samt en målvaktstränare som heter Pa Dembo Touray. Så jag känner mig väldigt trygg, vi har ett härligt team som jobbar runt laget och alla gör ett kanonjobb.

Hur vill du att Prespa Birlik ska spela under dig?
− Förhoppningsvis en snabb och passningsorienterad fotboll där vi vågar gå på med mycket folk i offensiven och där vi är starka i omställningsspelet, samt att vi har ett starkt och bra försvarsspel.

Hälften av seriespelet återstår,vad ska man ha för förväntningar på Prespa Birlik under hösten?
− Det är alltid stora förväntningar på denna föreningen och vi har en härlig utmaning framför oss. Vi skall absolut vara med och utmana i toppen och vi ser fram emot att komma igång med seriespelet igen.


KSF Prespa Birlik - BK Avarta
Heleneholms IP (fritt inträde)
Lördag 15 juli 13:00