Prespa Birlik - BK Avarta 2-1

Publicerad 15 juli 2017 16:34

Prespa Birliks fina hemmasvit fortsätter, idag besegrades danska div 1-laget BK Avarta med 2-1 i en träningsmatch. Den nya tränaren Almir Buhic fick alltså en smakstart i sin första match som tränare för PB.
 
− Vi gör en bra, kollektiv insats över nittio minuter tycker jag, alla jobbar stenhårt för varandra. Vi ligger rätt i positionerna vilket gör att vi får ett giftigt anfallsspel. Sen finns det alltid smådetaljer som vi kan putsa på men överlag är jag nöjd, sade Almir Buhic efteråt.

Hemmalaget inledde väldigt piggt och danskarna hade svårt att hänga med dem första tio, femton minuterna. Man var även framme och skapade oreda i gästernas straffområde två gånger, utan resultat. Efter den inledningen kom gästerna in i matchen och spelet började jämnade ut sig något, men när domaren blåste av för pausvila så stod det dock 0-0 på resultattavlan.

Prespa Birliks ledningsmål kom cirka tio minuter in i den andra halvleken genom Mohammad El Kayed. Och när Jesper Rindmo en kvart senare satte dit 2-0 efter ett vackert anfall så hade danskarna en tung uppförsbacke.

− Dem blev lite trötta på slutet men jag tycker ändå att vi fick en bra genomkörare idag. Det var också viktigt att vi vann, även om vi släppte in ett onödigt mål på slutet, sa Almir Buhic.

Avartas tröstmål kom med några minuter kvar att spela. Efter flipperspel i straffområdet och en fenomenal räddning av Pa Dembo Touray så hamnade bollen till slut ändå i nätmaskorna, synd då han i övrigt gjorde en stark insats mellan stolparna.

Touray som idag fick agera förstamålvakt då Peter Nilsson var borta på grund av privata skäl. PB saknade även trion, Muamet Asanovski, Magnus Carlsson och Onur Körhan på grund av diverse anledningar.

Nästa lördag startar allvaret igen då Prespa Birlik möter IFK Hässleholm på bortaplan i omgång 14 i Div 2 Östra.


Så startade PB:

Pa Dembo Touray (MV), Robert Medvegy, Hannes Cederholm, Freddy Borg, Mathias Jung, Jesper Rindmo, Christoffer Levi, Mohammad El Kayed, Anton Viklund (K), Tobias Malm, Philip Milenkovic

Målen: 1-0 57´ Mohammad El Kayed, 2-0 72´ Jesper Rindmo, 2-1 88´ Okänd målskytt