El Kayed: Vi behöver bli mer effektiva

Publicerad 17 juli 2017 14:41

Efter några veckors uppehåll i div 2 östra så drar Prespa Birlik igång höstsäsongen nu på lördag då man åker upp till Hässleholm för match mot IFK Hässleholm.
 
Anfallaren Mohammad El Kayed har under våren startat i åtta matcher och producerat åtta mål. Totalt har Prespa Birlik gjort trettioen mål i seriespelet vilket är näst bäst av alla lag.
 
– Det är en helt ok siffra men vi har bränt alldeles för mycket i vissa matcher, självklart finns det mer att hämta. Vi behöver bli mer effektiva framåt och avgöra matcherna när chanserna dyker upp. Men annars har det varit bra, vi tror på vår idé hela vägen och har ett stort tålamod i vårt spel, säger 20-åringen.
 
Mohammad El Kayed, eller ”Dado” som han kallas för av sina vänner kom till Prespa Birlik från IFK Malmö denna säsong, en talang som haft ögonen på sig från klubbar i Superettan. El Kayed är en spelare med låg tyngdpunkt och brukar ofta flyta fram mellan motståndare samtidigt som hans teknik skapar stor oreda bland motståndarnas försvar. Dessutom ett vasst skott vilket han visat under vårsäsongen.
 
På lördag möter Prespa Birlik jumbon IFK Hässleholm, årets första möte slutade med en 2-0 seger för PB på hemmaplan. Mohammad El Kayed gissar att det blir en tuff kamp trots motståndarnas tabelläge.
 
– Jag vet inte så mycket om dem men dem kommer säkert ge oss ett tufft motstånd och för oss gäller det att få en bra start på hösten. Vi har haft bra träningar sedan återstarten och vi gjorde en bra match senast mot Avarta så vi är väl förberedda, avslutar El Kayed.