Inför IFK Hässleholm - Prespa Birlik

Publicerad 21 juli 2017 09:43

Efter exakt trettio dagars uppehåll i Div 2 Östra så är det äntligen dags igen. Imorgon möter Prespa Birlik jumbon IFK Hässleholm på Österås IP och trots motståndarnas tabellsituation så är det en match som måste tas på allvar enligt tränaren Almir Buhic.

– Vi har hyfsad bra koll på dem men lag som kämpar för sin existens kan ibland vara kluriga att möta, så det gäller att vi är på tå. Vi har den senaste tiden repeterat vårt spel och tränat på det vi ska göra bra imorgon, säger Almir Buhic efter torsdagens träning på HIP.

IFK Hässleholm har inte fått det att stämma alls och har under vårsäsongen endast skrapat ihop sex poäng. Senast lagen möttes i Malmö så blev det 2-0 seger för PB.

– Vårt intryck är att de kommer spela ganska vågat, och i deras situation kanske de behöver det. Men vi har förberett oss för olika matchbilder och kommer vara förberedda på det mesta, säger Almir Buhic.

När det gäller status på truppen så ser det ljust ut. Alla tillgängliga spelare är uttagna, saknas gör dock Muamet Asanovski som är avstängd efter att ha fått sin tredje varning i matchen mot IFK Malmö. Nyförvärvet Hannes Cederholm är spelklar och med i truppen.


IFK Hässleholm - KSF Prespa Birlik
Österås IP
Lördag 22 juli 14:00

Truppen
Peter Nilsson, Pa Dembo Touray

Robert Medvegy, Hannes Cederholm, Freddy Borg, Magnus Carlsson, Cimon Lydén, Tobias Malm, Philip Milenkovic

Mathias Jung, Christoffer Levi, Alan Asaad, Victor Sköld, Anton Viklund (K), Onur Körhan, Jesper Rindmo, Mohammad El Kayed

Har du mot förmodan ingen möjlighet att stötta PB på plats så kan du följa vår liverapportering via denna länk.