IFK Hässleholm - Prespa Birlik 2-2

Publicerad 23 juli 2017 09:17

Det blev bara oavgjort i matchen mot tabelljumbon IFK Hässleholm och efteråt kändes 2-2 resultatet mer som en förlust. För Prespa Birlik skapade chanser nog för att kunna vinna denna match, men återigen hade man svårt för att förvalta dem.

Gästerna från Malmö startade aggressivt och IFK Hässleholm fick jobba hårt för att försvara sig. Under den första kvarten gjorde hemmalagets två fina räddningar och höll kvar sitt lag i matchen. Och som oftast i fotboll, gör man inte mål så brukar motståndaren göra det. I den 25:e minuten tog man ledningen med 1-0 på straff vilket gav det luft under vingarna. Men Prespa Birlik förändrade matchen under dem sista minuterna i första halvlek. Först kvitterade Christoffer Levi med en hårt slagen frispark i den 43:e minuten och två minuter senare kunde Alan Asaad bomba in 1-2.

Andra halvlek började också bra för Prespa Birlik men istället för att punktera matchen och göra 1-3 så kunde hemmalaget komma igen målmässigt. I den 71:a matchminuten kvitterade man till 2-2 genom den duktiga anfallaren Michael Andrew som ständigt var ett orosmoment.

PB fick avsluta matchen med tio man sedan Pa Dembo Touray olyckligt hamnat lite snett i en duell med en hemmaspelare och fått syna domarens röda kort. Touray som återigen fick hoppa in mellan stolparna efter att Peter Nilsson lämnat återbud på grund av sjukdom. Några riktigt heta målchanser skapades inte efter det och båda lagen fick dela på poängen i en något svängig match.

Assisterande tränare Ercan Okur efter matchen:
Vi visste innan matchen att de var i stort behov av poäng, och de spelade betydligt bättre än vad tabellen visar. Men vi kommer inte upp på den nivå vi hade innan uppehållet och är absolut inte nöjda med vår insats idag. Nu får vi bryta ner detta och ladda inför matchen mot Lund nästa helg.

Klicka här för matchfakta