Prespa Birlik - Lunds BK 1-3

Publicerad 30 juli 2017 08:31

Senast Prespa Birlik förlorade en tävlingsmatch på Heleneholms IP var tionde oktober 2015, året man vann div 2. Men under lördagseftermiddagen sprack den fina sviten då man förlorade med 1-3 mot Lunds BK.

– Tycker vi gör det bra i första halvlek där vi har flera lägen för att både kvittera och ta ledningen, tyvärr sätter vi inte dit våra chanser. Där finns vissa grejer vi behöver jobba på dem kommande dagarna, sade en besviken Almir Buhic efteråt.

Även om det var Prespa Birlik som ägde bollinnehavet stora delar av matchen så var det gästerna som chockstartade genom att ta ledningen redan i matchens fjärde minut. På en hörna kunde dem gulkläddas Martin Overgaard ostört nicka bollen i mål, siffror som stod sig halvleken ut.

Och när Lunds BK sedan gjorde 0-2 sju minuter in i andra genom Fredrik Karlsson så blev det en väldigt tung uppförsbacke för Prespa Birlik. Gästerna låg rätt i sina positioner och spelade smart. 0-3 kom i matchens 59:e minut och med en minut kvar av ordinarie tid kunde Freddy Borg putsa till siffrorna något.

Matchens slutade alltså 1-3 och årets första förlust på hemmaplan var ett faktum.

Redan nästa lördag har PB chansen att ta revansch då Malmö-laget Kvarnby IK gästar Heleneholms IP. Avspark 14:00.

Klicka här för matchfakta