Prespa Birlik - Kvarnby IK 4-1

Publicerad 6 augusti 2017 07:02

Efter en något svajig inledning på höstsäsongen med oavgjort mot IFK Hässleholm och förlust mot Lunds BK så lossnade det rejält för Prespa Birlik under lördagseftermiddagen när man krossade Kvarnby IK med 4-1 i Malmöderbyt.

– Det var en välbehövlig och viktig seger för oss idag. Vi borde ha vunnit med betydligt större siffror men jag och laget är nöjda med tre poäng och nu har vi fortfarande häng på topplagen, sa Mohammad El Kayed som stod för ett hattrick i matchen.

Det var Prespa Birlik som tog tag i taktpinnen direkt i inledningen på matchen. Dem 227 som tagit sig till Heleneholms IP denna soliga dag fick se hemmalagets snabba ytterback Tobias Malm, springa ifrån Kvarnby-försvaret i den nionde minuten och iskallt sätta bollen i nätmaskorna. Med en fräck chipp gjorde han sitt andra mål för i år. Fyra minuter senare ökade El Kayed på till 2-0.

Gästerna hade svårt att etablera något spel trots medvind i ryggen. Men i matchens 19:e minut kunde Mirlind Mejzinolli reducera för dem blåklädda. Efter ett frisparksinlägg som PB inte lyckades rensa undan så rullade han retfullt in bollen i mål.

Men närmare än så kom inte Kvarnby. Med halvtimmen kvar så fick Prespa Birlik en straff efter att den tidigare PB-spelaren Oscar Nilsson Vilas gjort ner Muamet Asanovski, El Kayed satte säkert 3-1. När han två minuter senare gjorde 4-1 och sitt elfte mål i PB-tröjan så var det tack och godnatt.

Almir Buhic efter matchen:

– Tycker vi har kontroll på händelserna under stora delar av matchen och det är inget snack om saken idag. Killarna gör en bra insats och vi börjar komma in i det mer och mer även om vi fortfarande har lite att jobba med. Vi visade stor ödmjukhet och jobbade hårt matchen igenom.

Klicka här för matchfakta