Inför IFK Berga - Prespa Birlik

Publicerad 11 augusti 2017 08:05

Denna helg är det dags för Div 2 Östras 17:e omgång och Prespa Birlik reser norrut för bortamöte mot IFK Berga lördagen den 12 augusti, avspark 14:00.

Efter en något tveksam inledning på höstsäsongen med ett irriterande kryss borta mot IFK Hässleholm och en tung förlust hemma mot Lunds BK reste sig Prespa Birlik och besegrade Kvarnby IK med stora siffror hemma på Heleneholms IP.

Nu väntar en utmaning mot IFK Berga som inför matchen ligger på en fjärde plats, en poäng före PB. Hemmamötet mot Berga i våras slutade med en 2-1 seger efter mål av Freddy Borg och Jesper Rindmo.

– Det är ett hårt arbetande lag som spelar mycket disciplinerat. Men vi har visat en fin form senaste tiden och vi åker upp med stora förhoppningar inför denna match. Vi vet att det är ett bra motstånd vi möter men likt alla andra lag så har dem även svagheter och det gäller för oss att utnyttja dessa, säger Almir Buhic.

Under höstsäsongen har IFK Berga kryssat borta mot Österlen FF och Asarums IF. Således ett hemmalag som säkerligen är väldigt sugna på att ta en trepoängare och inför denna match får betraktas som knappa favoriter i favör av hemmaplan.


IFK Berga - KSF Prespa Birlik
Bergavik IP
Lördag 12 augusti 14:00

Truppen
Peter Nilsson

Robert Medvegy, Hannes Cederholm, Freddy Borg, Magnus Carlsson, Cimon Lydén, Tobias Malm

Mathias Jung, Muamet Asanovski, Alan Asaad, Victor Sköld, Anton Viklund (K), Ilir Tahiri, Onur Körhan, Jesper Rindmo, Mohammad El Kayed

Har du mot förmodan ingen möjlighet att stötta PB på plats så kan du följa vår liverapportering via denna länk.