IFK Berga - Prespa Birlik 2-2

Publicerad 13 augusti 2017 08:36

Toppmötet mot IFK Berga slutade med delat pott efter att Mathias Jung kvitterat till 2-2 mot sitt gamla lag.

– Skönt att få sätta ditt mitt första mål för PB men tråkigt att vi inte lyckas få med oss alla tre poäng hem till Malmö. Vi hade definitivt lägena i andra halvlek men det ville sig inte riktigt, säger Mathias Jung.

Hemmalaget fick en drömstart i matchen när lagets bästa målskytt David Garrett gjorde 1–0 redan efter sex minuter. Knappa halvtimmen senare ökade IFK Berga på till 2-0 genom Niklas Rydasp, men med fem minuter kvar av första halvlek kunde Tobias Malm utnyttja ett misstag av hemmaförsvaret och trycka dit sitt tredje mål för i år.

– Det var ett psykologiskt viktigt mål för oss. Det gav oss energi inför den andra halvleken, förklarade Prespa Birliks tränare Almir Buhic.

I den 58:e matchminuten kunde Prespa Birlik även kvittera genom mittfältaren Mathias Jung, hans första mål i den vita tröjan. Med sin känsliga vänsterfot kunde han snyggt rulla in bollen bakom målvakten Oscar Johansson.

– Efter vårt andra mål hade vi en hel del lägen för att avgöra. Närmast var Anton Viklund när han träffade stolpen och vi hade även en boll som dansade på mållinjen, sade Almir Buhic som tyckte att kollektivet fungerade riktigt bra.

– Vi gör en helgjuten laginsats idag.

Några fler mål blev det alltså inte och dem båda topplagen fick nöja sig med en poäng var. Nästa helg tar PB emot småländska Räppe GOIF på Heleneholms IP.

Klicka här för matchfakta
​​​​​​​